Karabaş Otu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 8 çay bardağı toz şeker
- 6 çay bardağı su
- 2 çay bardağı karabaş otu çiçeği
- 2 yemek kalıpı toz şeker
- 1 minik parça limon tuzu
- 1 küçük sap tarçının yarısı
Karabaş Otu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karabaş otlarının tepelerindeki mor çiçekleri elinizle kökünden koparın.
- Tüm çiçekler bitince bir tas içine su koyun ve tozunu atması için yıkayın.
- Yıkayıp süzdüğünüz çiçekleri 2 yemek kaşığı toz şeker ile parmak uçlarınızı kullanarak ovun. 1 gece boyunca dinlendirin.
- Toz şeker, çiçekler ve suyu bir tencerede orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve altını kısın.
- Kısık ateşte kıvam almaya başlayınca içine tarçın kabuğunu ilave edin.
- 15 dakika kısık ateşte kaynatın, limon tuzunu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
- İlk sıcaklığını atan reçeli kavanoza alın, soğuyunca içinden tarçını çıkarın ve servis yapın.