elektronikci
FD Üye

Karabuğday Krebi (Yumurtasız Sütsüz Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 dal yeşil soğan
- Yarım çay bardağı karabuğday unu
- Bir çay bardağından az su
- Zeytinyağı
- Nane
- Tuz
Karabuğday Krebi (Yumurtasız Sütsüz Glutensiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhaba
- Bir dal soğanı küçük küçük doğruyoruz ama çok olmamasına dikkat edin. Soğan yoksa havuç rendeleyebilirsiniz ya da hiç bir şey katmasanız da olur.
- Daha sonra içine karabuğday ununu, naneyi ve tuzu ekliyoruz.
- Baharat olarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz ben alerji durumundan dolayı başka baharat kullanamadığımdan sadece nane ekliyorum.
- En son kontrollü bir şekilde su ekliyoruz bir çay bardağından az, yarım çay bardağından biraz fazla su yetiyor. Tam ölçü veremiyorum yavaş yavaş karıştırarak eklerseniz tam kıvamını tutturabilirsiniz. Çok sulu olursa pişirirken sorun yaşarsınız bu yüzden yavaş yavaş ekleyin.
- En son güzelce çırpıyoruz ve krep hamurumuz hazır.
- Krep tavamızı güzelce yağlıyoruz ve ısınınca tavaya bir kepçe yardımıyla döküyoruz.
- Göz göz olunca çevirip diğer tarafını pişiriyoruz.
- Ben boyutunu küçük yapıyorum yaklaşık 4 tane çıkıyor o da kahvaltıda bir kişiyi doyurmaya fazlasıyla yetiyor. Son olarak tarifi denemek isterseniz içindeki malzemelere karşı alerjiniz olmadığına emin olun. Afiyet olsun.
.