Içki kullanımı ve fazla yağlı yiyecekler, karaciğer hastalıklarına davetiye çıkarıyor Obeziteyle ilgili farklı alanlara yönlendirilmiş araştırmalar yapan DrFevzi Özgönül de, karaciğer sağlığını koruyan besinler hakkında data verdi Karaciğer sağlığında tüketilen gıdaların önemini anlatan Özgönül, Içki, sigara ve fazla yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğine uyarı çekti Doğru yiyeceklerin, içerdiği antioksidan değerleri sebebiyle karaciğeri koruyup temizlediğini açıklayan Özgönül, “Karaciğer sağlığında ilk adım, tüketilen gıdaların özenle seçildiği bir dengeli beslenme programı olmalıdır Doğru yiyecekler antioksidan etkileri ile karaciğeri temizler ve korur En büyük organlardan biri olan karaciğerin, besinlerle birlikte alınan vitamin ve minerallerin emilmesi, vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesi gibi hayati görevleri bulunmaktadır Uyumlu alkol kullanımı ve fazla yağlı gıdaların tüketimi karaciğer yağlanması, hepatit ve siroz gibi karaciğer hastalıklarına yol açabilmektedir diye konuştu id Gad300250PEKİ NEDİR BU YİYECEKLER?DrFevzi Özgönül, karaciğeri koruyan yiyecekleri sıralayarak, şu açıklamalarda bulundu: “Elma, yüksek lif içerir ve sindirim sistemindeki toksinlerin atılımına destek olur Bu Nedenle karaciğerin işini kolaylaştırır Karaciğerin korunmasında, sarımsağın ayrı bir yeri vardır Sarımsak, karaciğer enzimlerini aktive ederek, toksinlerin vücuttan atılımına takviye olur Kırmızı pancar ve havuç ise, karaciğer fonksiyonlarının iyileşmesini sağlar Yine aynı şekilde enginar, karaciğer gözenekli olan onarımına yardım olur ve yağlanmasını engeller