Karambola Meyvesi ve Özellikleri Karambola Meyvesi Karambola Özellikleri Bir Asya meyvesi olan karambolanın özellikleri ve faydaları ile ilgili bilgileri altında fakat makalede bulabilirsiniz meleklerkarambolameyvesiveozellikleri5c5078c507436alt 1548777665 1548777665 karambolameyvesiveozellikleri5c5078c531858karambolameyvesiveozellikleri5c5078c531858 karambolameyvesiveozellikleri5c5078c531858 Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaiang, Maha, Sri Kembanqan (Kembangan), Wheeler, Thayerand Newcombe gibi çeşitleri olan Karambola meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 212 to 5 inç (613 cm)uzunluğunda, 5 tane yaprak damarı vardırEnlemesine kestiğimizde yıldız şekli çıkar Derisi incedir,açıktan koyuya sarı ve yumuşak üstteki derisi mum gibidir,Çekirdekleri meyveden çıktıktan birkaç gün daha sonra yaşanabilirliğini kaybeder Minik ağaçlar iyi kalitede Karambolalar üretirler Karambolanın Yetiştirildiği Yerler? Karambola; Sri Lanka ve Moluccas' tan kaynaklandığına inanılır, fakat Asya' nın güneyi ve Malezya'da yüzyıllarca yetiştirilmiştir Günümüzde ise Malezya, Tayland, Endonezya gibi uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Brezilya'da üretilmektedir Karambolanın Faydaları? C vitamini açısından zengin olan Karambola daha çok C vitamini eksikliği bulunanlarla soğuk algınlığı ve grip gibi dağıtılmış hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir Karambolayı Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Karambola' yı (diğer bir adıyla star fruit) kenarlarındaki hafif sert olan kısımlarını kestikten sonra enlemesine yıldız şekli oluşturacak şekilde kesebiliriz Bu yıldız biçiminde indirimli olan Karambolayı ister kadeh süslemelerinizde isterseniz salatalarınızda garnitür olarak kullanabilirsiniz Diğer yönden bu meyve ile pastalarınıza renk katabilir, dilerseniz ham olarak da tüketebilirsiniz Karambolanın Muhafaza Koşulları? Karambola asttropikal olarak sınıflandırılırÇünkü olgun ağaçlar 27 F (2 C) dereceyi tolere edebilirler Genç ur daha hassastırlar ve 32 F (0 C) derecede ölebilirler Karambolalar su baskını ya da etkili sıcak ve kötü rüzgarlarla zedelenebilir Karambolanın Beslenme Değerleri Karambola; C, Niasin, Potasyum, Fosfor açısından zengindir id