Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karamelli Fambuazlı Damla Çikolatalı Kurabiyeler

Karamelli Fambuazlı Damla Çikolatalı Kurabiyeler
0
41

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
karamelli-fambuazli-damla-cikolatali-kurabiyeler.jpg

Karamelli Fambuazlı Damla Çikolatalı Kurabiyeler Tanımı İçin Materyaller

• 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta (Mısır yada buğday fark etmez)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı yumuşak margarin
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Kenton frambuaz küpleri
  • Kenton karamel küpleri
  • Damla çikolata

Karamelli Fambuazlı Damla Çikolatalı Kurabiyeler Tanımı Yapılışı

1. Yumurta ve margarini dolaptan erken çıkardım ki ısınıp oda sıcaklığına gelsinler diye. Evvel yumurta yumuşayan margarin ve sıvı yağı koydum yoğurma kabıma.
  2. Elimle karıştırdım.
  3. Daha sonra pudra şekeri nişasta kabartma tozu vanilyayı eleyerek ilave ettim.
  4. Biraz katılaşan hamura unu yeniden eleyerek denetimli bir biçimde ekledim.
  5. Elimi bırakmaya başlayan yavaş yavaş toparlayan hamuru yoğurdum. Yoğurdukça kendine geldi. Birden çok un koyarsak çok katı sert bi kıvamı olur hamurun. O nedenle azar azar ek ettim unu.
  6. Üç kesime böldüğüm hamurun bir kesimine karamel küpleri bir modülüne frambuaz küpleri son modüle da damla çikolata koydum.
  7. En son hamurumu bu gereçlerle birlikte yoğurup form verdim.
  8. 150-160 derece üzere fırınımı ayarladım evvelden ısınmış fırında pişirdim.
Siz elinizdeki gerece imkanlarınıza nazaran farklı içerikler ekleyebilirsiniz. Aktarlarda yaş üzüm aroması satılıyor uygun fiyatlı, ayrıyeten bir kaç damlası kâfi oluyor. Onu da deneyebilirsiniz. Yada farklı aromalarda olabilir. Kuru üzüm ceviz fındık hayal gücünüze kalmış :) ben bu malzemelerimi migrostan aldım ortada bime de geliyor.Ölçüler bana aittir. Büsbütün kendi uydurduğum bir tanım.

858,506Konular
983,038Mesajlar
33,108Kullanıcılar
nikosa123Son üye
Üst Alt