Karemelli Yumurtasız Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Caremelli sos için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardak su
- 1 yemek kaşık nişasta
- 1 bardak su
- 50 gram margarin
- 1 çay bardak sıvı yağ
- 1 litre süt
- 1 su bardak şeker
- 1 paket vanilya
Karemelli Yumurtasız Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Selam arkadaşlar öncelikle karamel sosu hazırlayalım. Bir su bardağı şekeri ocağa alıp, kaşık değdirmeden kendi halinde şekeri eritin büsbütün eriyen şekeri bir çay bardağı suyu ek edip, güzelce karıştırıp, sıvı hale getirin.
- Son olarak nişasta ve suyu uygunca karıştırıp karamel sos un ek edip, uygunca karıştırıp, kılmaya bekletin karamel sosu hazır kıldıktan sonra sütlü tatlı ya dönebilirsin.
- İkinci basamak margarin sıvı yağ eridikten sonra un ek edip, düzgünce kavurun kavrulan unun üstüne soğuk sütü ek edip, katılaşana kadar pişirin.
- Ardından şekeri ilave edip, karıştırın şeker güzelce eridikten sonra vanilyayı döküp, ocağın altını kapatın, sütlü tatlıyı geniş bir kaba alıp, hafif uyguladıktan sonra karamelli sosu üzerine ek edin.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz çok hafif ve lezzetli sütlü tavuk göğsü denemeye bedel. Afiyet olsun yapanlara.