Su eserleri, uygun kalitede protein, A, B ve K vitaminleri ile iyot, fosfor ve çinko üzere mineraller bakımından zengindir. Su eserlerinden karides birçok etlere, kümes hayvanlarına velev balıklara nazaran daha az doymuş yağ içerir. Birebir hengamda EPA ve DHA açısından uygun bir kaynaktır. Yapılan ilmî araştırmalarda kırmızı et mahalline su eserlerini tercih eden topluluklarda koroner kalp marazının daha az görüldüğü saptanmıştır. Bu nedenle su eserleri istikrarlı beslenme çerçevesinde telaş edilmeden yenilebilir. Karides, etinin bağ doku yanından yoksul olması nedeniyle kolay sindirilebilir.
Âlâ kalitede protein, niasin, E ve B12 vitamini ile iyot, çinko ve fosfor minerali açısından güçlü bir besin hususu olan karides; mahsusen büyüme ve gelişme çağındaki bireyler için yararlı bir yiyecektir. Karides, düşük yağ içeriği açısından, zayıflama diyeti uygulayan bireyler için de son nokta elverişli, pratik, lezzetli, kolay hazırlanabilir, yüksek besin kıymetine sahip bir besin unsurudur.
Karidesin Yenilebilen 100 Gramının Kuvvet Ve Besin Öğeleri Kıymetleri
100 gram karides; 117.6 kkal kuvvet, 23.4 gr protein, 2.1 gr yağ, 78.4 gr su, 181.0 mg kolesterol, 146.0 mg sodyum, 266.0 mg potasyum, 62.0 mg kalsiyum, 207.0 mg fosfor, 1.7 mg demir, 470 IU A vitamini, 0.05 mg B1 vitamini, 0.03 mg B2 vitamini, 13.0 mg Niasin, 1.4 mg C vitamini içerir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.