Karışık Sebzeli Yulaflı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr pırasa
- 250 gr ıspanak
- 3 adet kırmızı kapya biberi
- Yarım demet dereotu
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı eti lifalif ince öğütülmüş yulaf ezmesi
- Zeytinyağı
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Beyaz susam
Karışık Sebzeli Yulaflı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yıkanmış düzgünce suyu süzülüp kurutulmuş ıspanakları ince doğrayın.
- Ardından ince ince pırasaları dilimleyerek doğrayın .
- Kırmızı kapya biberini doğrayın, dere otunu doğrayın, tavanın içine evvel bir ölçü zeytinyağı bırakın .
- Ardından üzerine pırasaları ve kapya biberini bırakıp göz kararı tuz ek ederek orta ateşte kapağı kapalı ortada bir karıştırarak hafif dirilikte kalıcak formda yumuşamasını sağlayın.
- Üzerine ıspanakları ve dere otunu ek ederek beş dakika karıştırarak pişirin.
- Sebzeleri soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kasenin içine yumurtaları kırın ,ardından yoğurdu çok az zeytinyağı baharatları ek ederek birlikte çırparak karıştırın.
- İçine yulaf ezmesini bırakıp birlikte tekrardan karıştırın, sebzeler ılıdıktan sonra harcın içine bırakın ve birlikte tekrar karıştırın.
- Hafif yağlanmış teflon tavanın içine harcımızı yayarak üzerine en son susam serptikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika altı kızarana pişirin.
Not; su bardağı ölçüsü 200ml.
Karışık Sebzeli Yulaflı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı