Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg sivri biber (Ben kullanmadım )
- Yarım kg fasulye
- 2 adet havuç
- 1 kg acur
- Yarım orta boy beyaz lahana (Ben kullanmadım
- 1 kg ham domates (Ben kullanmadım)
- 2 adet kırmızı biber (Ben kullanmadım)
- 3 baş sarımsak
- 250 gram süs biberi
- 1 küçük karnabahar (Ben kullanmadım)
- 2 adet kelek (Ben kullanmadım)
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 2 su bardağı sirke
- Tuz ve su
- İsteğe göre malzemeler eklenebilir
Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeleri ve biberleri temizleyelim.
- Domatesleri, salatalıkları, havuçları ve kırmızı biberleri dilim dilim doğrayalım.
- Lahanayı ve karnabaharları küçük parçalara bölelim ve sarımsakları da soyalım.
- Bütün malzemeyi geniş bir kaba doldurup üzerine yarı yarıya sirkeli su doldurarak 1-2 saat kadar bekletelim.
- Bu şekilde sirkeli suda bekletirseniz lahanalar ve domatesler yumuşayacağı için kavanozlara daha kolay doldurabilirsiniz.
- Tüm sebzeleri daha sonra turşu kavanozuna yerleştirelim.
- Sirkeli tuzlu suyu ekleyelim. En üste de maydanozları koyalım.
- Limon tuzunu da ekledikten sonra sıkıca kavanozu kapatalım.
- 3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır. Afiyet olsun.
- Bu ölçülerle bir büyük cam kavanoz turşu olur, siz kendi kavanozunuza göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz veya 2 orta boy kavanoz kullanabilirsiniz.