Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Tursu

Karışık Tursu
0
38

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80
karisik-tursu.jpg

Karışık Tursu Tarifi İçin Malzemeler

• 5 kiloluk bidonlar için
  • 1,5 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 bas sarımsak
  • 5 yemek kaşığı tepeleme iri tuz
  • Yeteri kadar hazır yada arıtma su

Karışık Tursu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sebzelerin çok iyi yıkanmış olması lazım herhangi bir çürük yada çamurlu yeri kalmamalı.
  2. Salatalıkların iki başını kesiyorum. Dilediğiniz sebzeleri ekleyip çıkarabilirsiniz. Kullandığım bardak 200 ml su bardağı
  3. Sarımsakları soyup yarısını bidonun en altına koyuyoruz lahana, salatalık ,havuç ,biber vs. hangi sebzeyi kurmak istiyorsanız bidona koyuyoruz.
  4. En üstüne kalan sarımsağı koyup yarım demet maydanozu yıkayıp bidonun en üstüne koyuyorum.
  5. Sirke, limon tuzu, tuz ve şekeri en üstüne döküp üzerine suyunu dolduruyorum ağzını sıkıca kapatıp karanlık ve serin bir yerde saklıyorum.
Karışık Tursu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Ağız Sulandıran Kışlık Turşu Karışık Turşu Turşu Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler 2 kilo havuç3 yada 4 kilo lahana2 kilo karnabahar2 kilo tuzlu kornişon3 kilo tuzlu acur (Kıtı)1 kilo tuzlu acı biber1 demet maydanoz2 diş sarımsak1 limonBeyaz sirkeKırmızı sirke3 tatlı kaşığı tuz1 çay şekeriSu Ağız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Karışık Turşu Tanımı İçin Gereçler 3 kg kornişon salatalık1 adet lahana1 kg havuç1 kg hirtlak(ham kavun)3 baş sarımsak1 kg yeşil fasulyeİsteğinize nazaran öbür materyallerde ekleyebilirsiniz. Karışık Turşu Tanımı Yapılışı Yapacağınız kavanoz bidon vs yetecek kadar gereçler güzelce yıkanır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Mükemmel Turşu Kütür Kütür Turşu Yapamayan Kalmayacak Tarifi İçin Malzemeler Sevdiğiniz sebzeleri alabilirsinizSarımsak2 su bardağı sirke (Doğanay)1 su bardağı kaya tuzu1 yemek kaşığı limon tuzuYarım su bardağı şeker Mükemmel Turşu Kütür Kütür Turşu Yapamayan Kalmayacak Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Çıtır Kornişon Turşu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler 5 kilo kornişon turşu3 su bardağı sirke1.5 yemek kaşığı limon tuzu1.5 – 2 su bardağı kaya tuzu1 adet limon3-4 baş sarımsakYarım çay bardağı nohutYarım çay bardağı yarma1 yemek kaşığı şeker6 litre kadar kaynamış soğutulmuş su olması lazımDelemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Karışık Turşu Tarifi ( Videolu Anlatım) İçin Malzemeler 2 kilo turşuluk tarla salatalıkYarım kilo kıl sivri biberYarım kilo tatlı biber250 gram kırmızı biber750 gram havuç3 çay bardağı sirke9 yemek kaşığı kaya tuzu1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı limon tuzu1 avuç nohut1 büyük baş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt