Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 9 su bardağı su
- 2 su bardağı sirke
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1,5 yemek kaşığı limon tuzu
- 2 baş sarımsak
- 6 adet nohut
- 5-6 dal maydanoz
- Karışık isteğe bağlı kornişon, havuç, biber ve kelek olabilir
Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeler yıkanır.
- Havuçlar doğranır,kavanoza karışık olarak yerleştirilir.
- Aralarına sarımsaklar da yerleştirilir.
- Hazırladığımız su üzerine gezdirilir.
- En üstüne maydanoz konulur ve ağzı sıkıca kapatılır.
- Güneş görmeyen bir yerde en az 2 hafta bekletilir.
- Daha sonra kullanmaya başlandığında buzdolabında yada serin bir yerde saklanır.