
Karnabahar Kısır Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk karnabahar
- Yarım fincan ince bulgur
- Yarım fincan zeytinyağı
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yeşillik ( marul maydanoz dereotu) istediğiniz
- Yarım limon
- Baharatlar ( karabiber ,pulbiber) sevdiğiniz her türlü baharat
Karnabahar Kısır Tanımı Yapılışı
- Karnabaharı haşlayalım. (soğuyacak)incecik doğrayalım.
- Yeşillikleri doğrayalım.
- Yarım fincan bulguru yarım fincan kadar kaynar su ile demeyelim.
- 1 orta uzunluk soğanı doğrayıp yarım fincan yağ 2 yemek kaşığı salça ile kavuralım.
- Kavurduğumuz salçanın altını kapatıp bulguru içine koyup karıştıralım baharatlarını ekleyelim.
- Biraz soğuduktan sonra karnabaharı ve yeşillikleri de içine atıp güzelce karıştıralım.
- Yarım limonu sıkalım. Ve sunum yapıp afiyet ile yiyelim.