
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 2 tane patlıcan
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 büyük uzunluk patates
- 1 tane kırmızı biber
- İsteğe nazaran tuz ve karabiber
- 2-3 tane havuç
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yağda patlıcanları kızartalım.
- Daha sonra patatesleri kızartalım ve bir yağlanmış bir tepsinin içine koyalım.
- Daha sonra kıymayı alalım tavada kızartalım.
- Üzerine bir yemek kaşığı salça ve bir yarım bardak su ekliyelim, pişmeye başladığında üzerine az bie ölçüde karabiber köri ve tuzu ekliyelim.
- Hazırladığımız iç ile patlıcanları dolduralım, ve üzerine isteğe nazaran eriyen peynir ekelim.
- Yanına kızarttığımız patatesleri, havuçları ve kırmızı biberi ekleyip evvelce ısıtılmış fırında 175 derecede 25 dkkika pişirelim.