Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 2 tane patlıcan
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 büyük uzunluk patates
- 1 tane kırmızı biber
- İsteğe nazaran tuz ve karabiber
- 2-3 tane havuç
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yağda patlıcanları kızartalım.
- Daha sonra patatesleri kızartalım ve bir yağlanmış bir tepsinin içine koyalım.
- Daha sonra kıymayı alalım tavada kızartalım.
- Üzerine bir yemek kaşığı salça ve bir yarım bardak su ekliyelim, pişmeye başladığında üzerine az bie ölçüde karabiber köri ve tuzu ekliyelim.
- Hazırladığımız iç ile patlıcanları dolduralım, ve üzerine isteğe nazaran eriyen peynir ekelim.
- Yanına kızarttığımız patatesleri, havuçları ve kırmızı biberi ekleyip evvelce ısıtılmış fırında 175 derecede 25 dkkika pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.