Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kat Karıştır Anne Keki

Kat Karıştır Anne Keki
0
46

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
kat-karistir-anne-keki.jpg

Kat Karıştır Anne Keki Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 cay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • İstenen ölçüde damla çikolata
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • İstenen ölçüde iri çekilmiş ceviz içi
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Yaklaşık 1,5-2 su bardağı un (Unun ölçüsünü kekinizi karıştırdığınız kaşıkla, üzerinde 8 çizebildiğiniz kıvama nazaran ayarlayınız)
Üzeri için;
  • Büsbütün isteğe bağlıdır ben çikolatalı sos kullandım

Kat Karıştır Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kullandığımız gereçlerin tamamı oda sıcaklığında olmalıdır. Kekin kabarması için kıymetli bir ayrıntı ????.
  2. Öncelikle 3 yumurtayı bir kapta güzelce çırpıyoruz. Akabinde şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırdıktan sonra sırayla yağ, su süt ve öbür materyalleri ceviz, çikolata ve un hariç koyup çırpıyoruz.
  3. Kabartma tozu ve vanilyayıda karıştırıp umuzu yavaş yavaş yarım su bardağı yarım su bardağı karıştırarak ek ediyoruz. Tıpkı tarafa karıştırmanız değerli ve yavaş karıştırıyoruz.
  4. Kekin üzerinde 8 yazısını çizip görebiliyorsak kâfi kıvamdadır. Çok katı yahut 8 i göremeyecek kadar da sıvı olmamalı.
  5. En son damla çikolata (Evde olan öteki çikolatalardan da olur) ve cevizi ekleyip bir kaç sefer karıştırıp, tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Bir kaç sefer yere sertçe vuruyoruz ki içindeki hava kabarcıkları patlasın. Bir kaç dk dinlendiriyoruz.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 20-25 dk sonra kürdan testinden sonra fırını söndürüp kapağı açık vaziyette biraz bekletiyoruz (Keklerinizi fırından çabucak çıkartırsanız sönebilir ya da üzeri çabuk kuruyabilir ).
  7. Daha sonra kalıptan çıkarıp (Altını katı yağ ile yağladığımız için kalıptan sıcakken de kolaylıkla çıkacaktır) isteğe bağlı sıcak yahut soğukken çikolata sosu ile süslüyoruz. Afiyet şifa ışık iman olsun ☺️☺️
Kat Karıştır Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çatalla Karıştır Keki (Muzlu Browni) (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 2 olgun muz100 gram yumuşak tereyağ yahut margarinBüyük uzunluk çay bardağı şeker yahut yarım su bardağı diyelim1 yumurta1 paket vanilya1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 buçuk kaşık kakao1 su bardağı un ( 200 ml su bardağı )50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Az Ölçülü Sütsüz, Yoğurt Ve Yumurtasız Anne Keki Tanımı İçin Gereçler 7 yemek kaşığı şeker1 su bardağı ılık su1 adet portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu (yada dilerseniz de ılık su)1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket şekerli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Sünger Üzere Yumuşacık Anne Keki Tanımı İçin Materyaller 4 adet yumurta1,5 su bardağı şekerYarım su bardağı zeytin yağı1 su bardağı yoğurt2,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Üzeri için; Susam Sünger Üzere Yumuşacık Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 paket vanilya şekeri1 su bardağı süt1 su bardağı yağ2 su bardağı un1 paket kabartma tozu Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 3 yumurtayı bir kaba alalım köpürene kadar çırpalım. 1 su bardağı şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1.5 su bardağı şeker1 su bardağı süt yada yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ2.5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Süt, sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,317Kullanıcılar
AbbbazSon üye
Üst Alt