Katmer Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 250 gram margarin ve sıvı yağ
- Tuz
- 1 tane yumurta sarısı
- İsteğe nazaran kaşar peyniri
Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyalleri bir kaba alıp hamuru yoğurup dinlendirelim. 8 tane beze yapıp bir 5 dakika daha dinlendirelim. O ortada yağı eritelim kullanılacaksa peyniride hazır edelim.
- Sonra iki tane bezeyi ince olacak biçimde açalım birinci bezeye yağ sürüp katlayıp ikinci bezeyide tıpkı hale getirelim ve birinci bezeyi ikinci bezenin ortasına koyup katlayalım.
- 8 bezeden 4 tane katmer elde edeceğiz en sonunda katlanan katmeri merdane yardımı ile istediğiniz kalınlığa gelince peyniri ortasına dizip yanlarını kapatalım.
- Ben iki tane peynirli iki tane sade yaptım sade yaptıklarımı yalnızca merdane ile açıp katlamadan koydum.
- Bütün süreci hallettikten sonra yağlı kağıda koyup üstünü yumurta sarısı ile kaplayıp bıçakla çizikler atalım evvelden ısınmış fırına atıp pişirelim çok hoş oluyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.