Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaymak Güzeli

Kaymak Güzeli

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Kaymak Hoşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük kase süt kaymağı
  • 1 küçük kasenin yarısı kadar irmik
  • 1 küçük kasenin yarısı kadar hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane yumurta
  • Yarın çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un yumuşak kıvamlı olacak
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Kaymak Hoşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbet hazırlanır 3 bardak su ile 2 bardak şeker kaynatılır.
  2. Kaynamaya başlayınca 2 – 3 dakika daha kaynatılır. Altı kapatılıp soğumaya bırakın.
  3. Daha sonra kaymak, irmik, hindistan cevizi, yumurta, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ bir kapta güzelce karıştırılır.
  4. Sonra yavaş yavaş un eklenip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir ve ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
  5. Sonra üzerine fındık koyulur. 180 derece kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkıp birinci sıcaklığı gidin kaymak güzelinin üstüne soğuk şerbet dökülür.
  6. Şerbeti çekinceye kadar bir iki saat beklenir. Daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Kaymak Hoşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt