Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Yağlama

Kayseri Yağlama
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kayseri-yaglama-7.jpg

Kayseri Yağlama Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 4 /5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket instant kuru hamur mayası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
İçi için;
  • 300 /400 gram az yağlı kıyma
  • 2 adet büyük uzunluk soğan
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) diş sarımsak
  • 2 adet kapya biberi
  • 2 adet büyük uzunluk domates
  • 2/3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzerine;
  • Yoğurt

Kayseri Yağlama Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru hazırlamak için; gereçlerin hepsini hamur yoğurma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Mayalanması için üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. İç harcı hazırlama; tencereyi ısıtıp içine kıymamızı koyuyoruz.
  4. Kıymamız suyunu çekince çok az sıvı yağ ekleyip küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz.
  5. Soğanlarımız pişmeden biberimizi ekleyip düzgünce pişiriyoruz.
  6. Pişen harcımıza rendelememiş olduğumuz domatesleri, salçamızı karabiberi, pul biberi, kekik, tuzumuzu ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
  7. Hamurumuzu 11 bezeye ayırıyoruz üzerlerini örtüyoruz ki kabuklanmasın.
  8. İstediğimiz büyüklükte açıp tavada ekmeklerimizi bildiriyoruz.
  9. Ekmeklerimizi soğuk iç harcımızı sıcak olacak biçimde ekmeğimizin üzerine sürerek 11 kat çıkıyoruz.
  10. Yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt