Kayseri Yağlama Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 4 /5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket instant kuru hamur mayası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
- 300 /400 gram az yağlı kıyma
- 2 adet büyük uzunluk soğan
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) diş sarımsak
- 2 adet kapya biberi
- 2 adet büyük uzunluk domates
- 2/3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yoğurt
Kayseri Yağlama Tanımı Yapılışı
- Hamuru hazırlamak için; gereçlerin hepsini hamur yoğurma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz.
- Mayalanması için üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı hazırlama; tencereyi ısıtıp içine kıymamızı koyuyoruz.
- Kıymamız suyunu çekince çok az sıvı yağ ekleyip küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz.
- Soğanlarımız pişmeden biberimizi ekleyip düzgünce pişiriyoruz.
- Pişen harcımıza rendelememiş olduğumuz domatesleri, salçamızı karabiberi, pul biberi, kekik, tuzumuzu ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu 11 bezeye ayırıyoruz üzerlerini örtüyoruz ki kabuklanmasın.
- İstediğimiz büyüklükte açıp tavada ekmeklerimizi bildiriyoruz.
- Ekmeklerimizi soğuk iç harcımızı sıcak olacak biçimde ekmeğimizin üzerine sürerek 11 kat çıkıyoruz.
- Yoğurtla servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.