Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri’nin Olmazsa Olmazlarından Yağ Mantısı

Kayseri’nin Olmazsa Olmazlarından Yağ Mantısı
0
112

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Kayseri'nin Olmazsa Olmazlarından Yağ Mantısı Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 3-4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Yeterince ılık su
Hamuru açmak için;
  • Un
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
İç harcı için;
  • 350 gram yağsız dana kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2-3 kısım maydanoz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı salça (Ben mesken salçası kullandığım için tuz kullanmadım)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Kayseri'nin Olmazsa Olmazlarından Yağ Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu yoğurma kabına alın yumurta tuz yoğurt ve mayayı koyup, ılık su ile yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  2. Bir saat mayalanmaya bırakın.
  3. Kıymaya toz biberi, karabiberi, kekiği ince doğranmış maydanozu ve tuzu ekleyip, yoğurun.
  4. Hamuru biraz un yardımı ile katmer kalınlığında oklava ile açın.
  5. İster hamuru açıp yarısına kadar top top harçtan aralıklarla koyup üzerine hamurun yarısını örtüp çay bardağı ile yuvarlak formda kesin, isterseniz bıçakla kare biçiminde kesin.
  6. Kıymadan karelerin ortasına koyup bohça halinde fazla bastırmadan birleştirin.
  7. Kızgın yağda kızartın, servis tabağına alın.
  8. Küçük bir tavada salça sosunu hazırlayın.
  9. Kızaran mantıların üzerine sosunu dökün.
  10. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurduda salçanın üzerine gezdirin. Afiyet şifa olsun ????????
Kayseri'nin Olmazsa Olmazlarından Yağ Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yağ Mantısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurtaYarım su bardağı süt2 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya3,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir) İç harcı için; 200 gram kıyma2 adet soğan (rendelenmiş)Tuz, karabiber, pul biber,kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Ben 2 tepsi yaptım, ölçüyü de bu şekilde vereceğim. sizler azaltıp, çoğaltabilirsiniz.. 1,5 su bardağı su2 yumurtaTuzAldığı kadar un İç harcı için; 300 gram kıyma1 adet büyük boy soğan1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber.. Üzerinin sosu; 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Arnavut Mantısı Tanımı İçin Malzemeler 1 paket sanayağı İç harcı için: Yarım bardak sıvı yağı3 büyük soğan1 tatlı kaşığı toz biberTuz ve nane Hamurun hazırlanışı: 1 kilo unYaş maya ya da kuru mayaBir tutam tuzYarım çay kaşığı şekerYarım kavanoz su Arnavut Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Yağ Mantısı (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler Tek başına bir şölene hazırmısınız ???1 tane yumurta1 su bardağı sütYarım su bardağı su1 tatlı kaşığı karbonat1 tatlı k tuz3 yemek kaşığı sıvı yağ6-7 bardak unİç harcı için;300 gram kıyma1 büyük boy kuru soğan1 tatlı k karabiber1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler 4 adet patates2 adet havuç1 tutam maydanozBiraz tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı zerdeçal(dilediğiniz baharatları kullanın) Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt1 yemek kaşığı sıvı yağ ve toz biber ( 1 çay kaşığı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt