Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir? Keçiboynuz pekmezli cevizli sucuk yerseniz...

Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir? Keçiboynuz pekmezli cevizli sucuk yerseniz...
0
77

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
keciboynuzu_pekmezinin_faydalari_nelerdir_keciboynuz_pekmezli_cevizli_sucuk_ne_ise_yarar_1583502250_9725.jpg

Vitamin ve mineral zengini olan keçiboynuzunun insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar genellikle yoğurtla karıştırılıp tüketilmesini tavsiye ettiği keçiboynuzu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Ayrıca keçiboynuzu pekmezinden yapılan cevizli sucuğu kronik yorgunluk ve gün içinde çabuk enerji düşüklüğü yaşayanlar içinde ideal bir besindir. Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir?

Harnup olarak da bilinen keçiboynuzu baklagiller ailesine aittir. Akdeniz ikliminde rahatlıkla yetişir. Güneşte kızardıkça kahverengileşir ve vitamin mineral değeri artar. Orta yumuşaklıkta tatlı bir tadı vardır. Yüzyıllarca keçiboynuzu solunum yolu hastalıklarda doğal ilaç olarak kullanılmıştır. Çiğnenerek tüketilen keçiboynuzu, aynı zamanda pekmezi de yapılır. Meyvesinden elde edilen pekmez içerdiği antiseptik özellik sayesinde solunum ve sindirim sistemini yeniler. Aynı zamanda tohumu da tüketilen keçiboynuzunun bazı yörelerde kahvesi yapılıyor. Kafein ve keçiboynuzu içermeyen keçiboynuzu kalp sağlığı içinde oldukça etkilidir. Kalsiyum bakımından süte oranla 3 kat daha güçlüdür. Bakla ailesine ait olan keçiboynuzu, Akdeniz ikliminde rahatlıkla yetişir. Ağaç formunda yetişen meyve olarak geçen keçiboynuzunun bilimsel adı Ceratonia siliqua denir. Arap ve Yunan tarihinde çok eski yıllara dayanan keçiboynuzu alternatif tıpta doğal ilaç yapımlarında kullanıldı. Pekmezi yapılan bu meyve kan değeri düşük hastalar için de adeta mucize bir etkiye sahiptir.

q1Q4T_1583502945_4947.jpg

KEÇİBOYNUZ PEKMEZLİ CEVİZLİ SUCUK YERSENİZ...

İçeriğinde doğal şeker olan keçiboynuzundan elde edilen pekmezden sucukta yapılır. Genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu yöresinde yaygın olarak yapılan sucuğu çocuk yapmak isteyen çiftler tercih eder. Bunun yanı sıra gün içindeki hayat temposundan çabuk yorulanlar için de ideal bir besin kaynağıdır. Uzmanlar metropol hayatında yaşayan kişilerin gün içinde tüketmelerini tavsiye eder. Kafein barındırmadığından doğal olarak sinir hücrelerini yeniler. E vitamini sayesinde de cilt hücrelerine fayda sağlar. 

N6Xlw_1583503009_7108.jpg

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİNİN FAYDALARI NELEDİR?

- Besinlerde nadir bulunan K vitamini bakımından zengin olan keçiboynuzu ciltteki hücrelerin yenilenmesinde oldukça etkilidir. Böylece cilt hastalıklarının yaşanma riskini azaltır.

- İleri yaşlarda ortaya çıkma ihtimali olan kemik hastalıkları içinde güçlü bir potasyum ve kalsiyum kaynağıdır. Uzmanlar özellikle gün içerisinde tüketilmesini tavsiye eder. 

- B kompleksi vitaminleri vücudun sağlıklı işleyişi için oldukça önemlidir. Özellikle organların daha rahat fonksiyonlarını sürdürmeleri için gerekli olan bu vitamin kompleksi sayesinde zengin olan keçiboynuzundan günde 2 kaşık tüketerek sağlanabilir. 

R6u3n_1583503041_1921.jpg

- Vücudumuzda bazı besinlerden dolayı toksin oranı artar. Bu da bağışıklık sistemindeki sağlıklı hücrelere zarar verir. Zamanla kişinin hastalanmasına neden olan bu toksinlerden gün içerisinde vücuttan atılmadığında ödem, felç, kalp krizi ve kanser gibi hastalıklara zemin hazırlar. Ancak düzenli tüketilen keçiboynuzu bu toksinleri vücuttan atarak hücrelerin sağlıklı işlemesini destekler.

- İçeriğinde çikolataya oranla daha az şeker barındırır. Bu sayede şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği besindir. Ayrıca içeriğindeki lif sayesinde sindirimi kolaylaştırdığından kilo vermede de yardımcı olur. 

OanwF_1555339264_6218.jpg

KEÇİBOYNUZUNU YOĞURTLA KARIŞTIRIP TÜKETİRSENİZ...

- Mevsim geçişlerinde meydana gelen üst solunum hastalıklarına bağlı ortaya çıkan öksürüğe birebir faydası var.

- İçerdiği besin değerleri sayesinde gün içerisinde tüketilen yağlı ve karbonhidratlı besinlerle vücudumuza giren zararlı bakterileri vücuttan atmamıza yardımcı olur.

- Kan kolesterolünü dengeleyen keçiboynuzu 2 ay boyunca yoğurtla beraber düzenli tüketildiğinde kalp ve kan hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.

- Sigaradan dolayı deforme olan akciğeri temizlemede etkili olan keçiboynuzunu, sabah akşam yoğurta beraber tüketmelisiniz.

7ROlm_1583503244_7985.jpg
 

Similar threads

Vitamin ve mineral zengini olan keçiboynuzunun insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar genellikle yoğurtla karıştırılıp tüketilmesini tavsiye ettiği keçiboynuzu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Ayrıca keçiboynuzu pekmezinden yapılan cevizli sucuğu kronik yorgunluk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Dünyanın en sert çekirdeğine sahip olan keçiboynuzu çekirdeğinin insan sağlığına birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Peki keçiboynuzu çekirdeğinin faydaları nelerdir? Keçiboynuzundan yapılan kahve ne işe yarar? Özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinde keçiboynuzu çekirdeğinden sıklıkla kahve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Yerkürenin en sert çekirdeğine sahip olan keçiboynuzu çekirdeğinin insan sıhhatine birçok yararı olduğunu biliyor muydunuz? Pekala keçiboynuzu çekirdeğinin yararları nelerdir? Keçiboynuzundan yapılan kahve ne işe yarar? Münhasıran Güneydoğu Anadolu yöresinde keçiboynuzu çekirdeğinden sıklıkla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
Baklagiller ailesinden olan harnup; harnup, carob, caroube, ceratonia siliqua isimleri ile de bilinmektedir Kış aylarında yaprak dökmeyen, 5 – 10 metreye kadar uzayan keçiboynuzu ağacı yaz aylarında yeşil renkte çiçekler açmaktadır Meyvesi ise belli başlı bizim yediğimiz yer olan kahverengi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Pekmez, üzüm, dut ve keçiboynuzu üzere besinlerin ezilerek çıkan suları kaynatılıp elde edilir. Vitamin ve mineral pahası epey yüksek olan pekmez, boğaz enfeksiyonları bakımından epey güçlü bir besindir. Koyu bir kıvamı olan pekmez, kahvaltıları süsler. Tahin ile bir arada tüketilen pekmezin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt