teknolojiuzmani
FD Üye
Kendi Lezzetiyle Sebzeli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 10-15 adet mantar
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım)
- 1 adet kuru soğan
- 2 büyük adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet sarı biber
- 1 adet havuç (İsteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Tozbiber
- Pulbiber (İsteğe bağlı)
Kendi Lezzetiyle Sebzeli Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mantarları ister güzelce yıkayın ister kabuklarını soyup kullanın.
- Mantarları yaprak şeklinde doğrayın çok ince veya küçük olmasın çünkü piştikçe küçülmeye başlayacak.
- Tencerenizi ocağa alın içerisine doğradığınız mantarları boşaltın.
- Önce harlı; suyunu bırakmaya başlayınca orta kısık ateşli bir seviyede mantarlarınızı suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Daha sonra sebzelerinizi julyen doğrayın mantarlarınız pişene kadar hazır olsun.
- Mantarları kontrollü şekilde suyunu çektikten sonra yağ ve soğanı ilave edin kapağını her işlemden sonra kapatmayı unutmayın (ben mantarda salça ve domatesi sevmiyorum tadını değiştirdiğini düşündüğüm için ama siz ilave etmek isterseniz tam bu aşamada ilave edebilirsiniz ).
- Birkaç dakika kavurduktan sonra sırasıyla havuç ve biberleri ilave edin bir iki tur hep birlikte harmanlayarak kavurmaya devam edin.
- Sebzeler de suyunu salıp yumuşamaya yakın tuz ve baharatları da ilave edin. Bir kaç dakika baharatların lezzetlerinin geçmesini bekledikten sonra yemeğiniz hazır olacaktır???? ~afiyet olsun ????????~.