teknolojiuzmani
FD Üye

Kerevizli Pırasalı Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta büyüklükte kereviz
- 1 büyük havuç
- 1 adet patates
- 1 adet pırasa
- 1 tane soğan
- 2 çorba kaşığı sarı mercimek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Arzu ederseniz 1 tatlı kaşığı un (Bunda tercihi size bırakıyorum koymasanızda oluyor)
- 1-1,5 litre kaynar su (eğer elinizin altında varsa et suyu da kullanabilirsiniz. çorbanız koyu olursa ilave kaynar su yapabilirsiniz.)
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 limonun suyu
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Kerevizli Pırasalı Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm sebzelerimizi küp doğruyoruz.
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alıyoruz içerisine küp doğradığımız havuç ve soğanları atıp havuçların rengi çıkana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Dilerseniz bu aşamada içerisine ununu da ilave edebilirsiniz.
- Unu ile birlikte de biraz kavurduktan sonra çorba için tüm malzemeleri tencereye alıp yaklaşık 1-1. 5 litre kaynamış suyumuzu da tencereye alıp bu şekilde pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu ben kıvamına göre ekledim koyulaşırsa tekrardan kaynar su ekleyebilirsiniz.
- Pişen çorbamızı blenderdan geçiriyoruz.
- Sonrasında terbiyesini hazırlıyoruz bir kaseye yumurta sarısını ve limon suyunu alıyoruz güzelce çırpıyoruz.
- Kaynamakta olan çorbamızın içerisine terbiyesini ilave ediyoruz ve hızlı hızlı karıştırıyoruz ve çorbamızın altını kapatıyoruz.
- Ardından bir tavada tereyağı ve naneyi yakıp çorbamızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun ????