Kerevizli Tavuk Mezesi Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr tavuk göğsü yahut but
- 1 orta uzunluk kereviz
- 2 büyük diş sarımsak
- 3 su bardağı yoğurt
- Zeytinyağı
- Yarım su bardağı ceviz
- Tuz, pulbiber
Kerevizli Tavuk Mezesi Tanımı Yapılışı
- Tavuğu yıkayıp, küçük modüllere ayırın.
- Küçük bir tencereye alıp üzerine su ekleyin.
- Orta ateşte güzelce haşlayın, suyu azaldıkça su ekleyin.
- Haşlanınca tencereyi tezgaha alıp soğumaya bırakın.
- Tavuğun suyu çok değilse ayırmayın, mezeye katın. Soğuyunca tavukları güzelce didikleyin.
- Kerevizin dış kabuğunu soyup sonra rendeleyin, rondodanda geçirebilirsiniz.
- Teflon tavaya biraz zeytinyağı koyup rendelenmiş kerevizi ekleyin, tuzunu da atın çabuk kavrulsun.
- Kerevizi 5 6 dk orta ateşte kavurup altını kapatın, soğumaya bırakın.
- Derin bir kaba tavuğu, kerevizi, yoğurdu sarımsağı ekleyip güzelce karıştırın.
- Sos tavasına zeytinyağını ve cevizleri koyup 3 4 dk kadar kavurun. Altını kapatıp pulbiberi ekleyin.
- Servis tabağına mezemizi koyup üzerine cevizli yağı gezdirin. Afiyet olsun .