Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kerevizli Tavuk Mezesi

Kerevizli Tavuk Mezesi
0
93

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kerevizli-tavuk-mezesi-2.jpg

Kerevizli Tavuk Mezesi Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gr tavuk göğsü yahut but
  • 1 orta uzunluk kereviz
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 3 su bardağı yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Tuz, pulbiber

Kerevizli Tavuk Mezesi Tanımı Yapılışı

  1. Tavuğu yıkayıp, küçük modüllere ayırın.
  2. Küçük bir tencereye alıp üzerine su ekleyin.
  3. Orta ateşte güzelce haşlayın, suyu azaldıkça su ekleyin.
  4. Haşlanınca tencereyi tezgaha alıp soğumaya bırakın.
  5. Tavuğun suyu çok değilse ayırmayın, mezeye katın. Soğuyunca tavukları güzelce didikleyin.
  6. Kerevizin dış kabuğunu soyup sonra rendeleyin, rondodanda geçirebilirsiniz.
  7. Teflon tavaya biraz zeytinyağı koyup rendelenmiş kerevizi ekleyin, tuzunu da atın çabuk kavrulsun.
  8. Kerevizi 5 6 dk orta ateşte kavurup altını kapatın, soğumaya bırakın.
  9. Derin bir kaba tavuğu, kerevizi, yoğurdu sarımsağı ekleyip güzelce karıştırın.
  10. Sos tavasına zeytinyağını ve cevizleri koyup 3 4 dk kadar kavurun. Altını kapatıp pulbiberi ekleyin.
  11. Servis tabağına mezemizi koyup üzerine cevizli yağı gezdirin. Afiyet olsun .
 

Similar threads

Havuçlu Kerevizli Terbiyeli Tavuk Çorba Tanımı İçin Materyaller 1 modül tavuk göğsü1 küçük soğan2 orta uzunluk havuç1 orta uzunluk kerevizin yarısıYarım çay bardağı tel şehriyeSıvı yağ1, 5 litre su (tavuk suyu kullandım)Terbiyesi için3 yemek kaşığı dolusu yoğurt1 yemek kaşığı dolusu un1 yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Kerevizli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 adet  patates ( minikce küp küp doğranmış)1 adet  kereviz ( minikce küp küp doğranmış)1 adet soğan ( rendelenip suyu sıkılmış )1 adet  havuç ( rendelenmiş )Tavuk suyu ( haşladığınız tavuğun suyu )3 yemek kaşığı  tel şehriye ( göz kararı )1adet ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Kerevizli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler 1 adet büyük boy kereviz (Yaprakları da olursa güzel olur)2-3 adet havuç1 adet patates5 diş sarımsak1 orta boy soğanSilme bir çay kaşığı zerdeçal4-5 parça tavuk göğüs (Pirzola veya baget de olur) Kerevizli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Zeytinyağlı Kerevizli Kuru Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı kuru börülce1 adet kuru soğan1 adet orta uzunluk kereviz1 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 tatlı kaşığı biber salçası1 çay kaşığı tuz,toz tatlı biber,tozşekerYarım çay kaşığı karabiber2 su bardağı su1 türk kahve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Kerevizli Havuç Salata Tanımı İçin Malzemeler 1 adet büyük kereviz4-5 adet orta uzunluk rendelenmiş havuç2 diş sarımsak2 kaşık mayonez5 kaşık yoğurt1 çimdik tuz Kerevizli Havuç Salata Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle havuçları soyup, rendeleyin. Tavada az yağ ile 1.5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt