'Akşama ne pişirsem?' diye düşünenlerin imdadına koştuk ve günün menüsünü oluşturduk. Bugün menümüzde: Lokanta yöntemi tavuk çorbası, barbunya pilaki, zerdeçallı pilav ve 2 materyalli tatlı tanımlarımız var!
Lokanta adabı tavuk çorbası tarifi
Malzemeler:
1 kesim tavuk göğsü
Haşladığımız tavuğun suyu
1 çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
Çeyrek limon suyu
2 yemek kaşığı un
1. Tavuğu 1 litre suda haşlayın.
2. Yumuşayan tavuğun suyunu ayırıp tavukları ufak ufak bölün.
3. Tencereye biraz yağ alıp tel şehriyeleri kavurun.
4. İçerisine unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
5. Ayırdığınız tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
6. Terbiyesi için derin bi kaseye materyalleri alıp karıştırın.
7. Kaynayan çorbadan 1 kepçe ekleyip terbiyeyi açın ve tencereye ekleyip karıştırın.
8. En son böldüğünüz tavukları ve baharatları ek edip yaklaşık 10 dakika çorbayı kaynatın.
9. Üzerine nane ve toz biber yakıp güzelce karıştırın.
Barbunya pilaki tarifi
Malzemeler:
Konserve barbunya
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet orta uzunluk patates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker
1 adet domates
2-3 diş sarımsak
Tuz
1. Soğanı küp formunda doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip soğana karıştırın.
2. Salça ek edip 2 dakika kavurun. Patatesleri, havuçlarıküp küp doğrayın ve tencereye alın.
3. Tuz, şeker ve limon suyunu ek edin. Sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
4. Patatesler yumuşayınca barbunyaları ekleyin 5 dakika daha kaynatın.
5. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına aktarın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Zerdeçallı pilav tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı yada 4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
4 su bardağı su
Tuz
1. Pirinci uygunca yıkayıp, suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye yağı alıp pirinci kavurun.
2. Zerdeçalı 1 çay bardağı suda açıp, kalan suyla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
3. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı 5-10 dakika demlendirip servis yapın.
'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????