Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

'Kim Yemek Yapacak Şimdi?' Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişiyor ve Günün Menüsünü Paylaşıyoruz

'Kim Yemek Yapacak Şimdi?' Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişiyor ve Günün Menüsünü Paylaşıyoruz
0
88

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
s-59b0ee79129fbf290fa37d763b33934d19b66be7.jpg


'Akşama ne pişirsem?' diye düşünenlerin imdadına koştuk ve günün menüsünü oluşturduk. Bugün menümüzde: Lokanta yöntemi tavuk çorbası, barbunya pilaki, zerdeçallı pilav ve 2 materyalli tatlı tanımlarımız var!


Lokanta adabı tavuk çorbası tarifi




Malzemeler:

  • 1 kesim tavuk göğsü 

  • Haşladığımız tavuğun suyu 

  • 1 çay bardağı tel şehriye

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Karabiber
Terbiyesi için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 yumurtanın sarısı

  • Çeyrek limon suyu

  • 2 yemek kaşığı un
Nasıl Yapılır?

1. Tavuğu 1 litre suda haşlayın.

2. Yumuşayan tavuğun suyunu ayırıp tavukları ufak ufak bölün.

3. Tencereye biraz yağ alıp tel şehriyeleri kavurun.

4. İçerisine unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

5. Ayırdığınız tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.

6. Terbiyesi için derin bi kaseye materyalleri alıp karıştırın.

7. Kaynayan çorbadan 1 kepçe ekleyip terbiyeyi açın ve tencereye ekleyip karıştırın.

8. En son böldüğünüz tavukları ve baharatları ek edip yaklaşık 10 dakika çorbayı kaynatın.

9. Üzerine nane ve toz biber yakıp güzelce karıştırın.

Barbunya pilaki tarifi



Malzemeler:

  • Konserve barbunya

  • Yarım su bardağı zeytinyağı

  • 1 adet soğan

  • 1 adet orta uzunluk patates

  • 1 adet havuç

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 çay kaşığı şeker

  • 1 adet domates

  • 2-3 diş sarımsak

  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Soğanı küp formunda doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip soğana karıştırın.

2. Salça ek edip 2 dakika kavurun. Patatesleri, havuçlarıküp küp doğrayın ve tencereye alın.

3. Tuz, şeker ve limon suyunu ek edin. Sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.

4. Patatesler yumuşayınca barbunyaları ekleyin 5 dakika daha kaynatın.

5. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına aktarın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Zerdeçallı pilav tarifi



Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç

  • 1 çorba kaşığı tereyağı yada 4 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı zerdeçal

  • 4 su bardağı su

  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Pirinci uygunca yıkayıp, suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye yağı alıp pirinci kavurun.

2. Zerdeçalı 1 çay bardağı suda açıp, kalan suyla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın.

3. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı 5-10 dakika demlendirip servis yapın.

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????


 

Similar threads

'Bugün ne pişirsem?' Diye düşünüyorsanız sizin için hazırladığımız sağlıklı ve istikrarlı bu lezzetlere göz atabilirsiniz: Bugünün menüsü: Zerdeçallı havuçlu çorba, ıspanaklı lazanya, bol taze yeşillikli salata ve son olarak çok pratik panna cotta tanımlarını veriyoruz...???? Zerdeçallı havuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
'Bugün ne pişirsem?' sorusunun havalarda uçuştuğunu duyuyor üzereyiz. Serimizde bugünü tavuk yemeklerine ayırdık. Tatlısından çorbasına tavuk tanımları sizleri bekliyor. Evet yanlış duymadınız, tavuktan tatlı yapıyoruz! Bugünün birinci işi marketten bir tavuk almak. Akabinde tavuk suyuna...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Dünyanın belki de en çok sorulan sorusudur: 'Bugün ne yemek pişirsem?' Bu gündelik hayat pratiğini artık sizin yerinize biz düşünüyoruz. Menü, malzemeler, tarif bizden; uygulaması sizden! Nefis ve pratik günlük yemek tarifleri serisininin ilk menüsünde başlangıcımızı köz domates çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Bugün ne pişirsem? Diye düşünüyorsanız, bu içeriğimiz sizler için: Soğuk çorba, enginar, zerdeçallı kremalı makarna ve çikolatalı mousse bugünün menüsü. Soğuk çorba tarifi Malzemeler 2 kase aşurelik buğday  1 kase haşlanmış nohut Büyük 1 kase yoğurt İsteğe nazaran nane , dere otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Dünyanın belki de en çok sorulan sorusudur: 'Bugün ne yemek pişirsem?' Bu gündelik hayat pratiğini sizin yerinize biz düşünüyoruz. Menü, malzemeler, tarif bizden; uygulaması sizden! Bugünkü menümüzün başlangıcı hastalıklarla boğuştuğumuz bu kış günlerine özel şifa çorbası. Ardından yumurtasız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt