Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kireçsiz Domates Reçeli

Kireçsiz Domates Reçeli
0
47

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kirecsiz-domates-receli-1.jpg

Kireçsiz Domates Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo sivri domates veya çeri domates
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı karbonat
  • 1 kase badem
  • 600 gram toz şeker ( 200 ml)
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 silme çay kaşığı limon tuzu
  • İsterseniz karanfil 4-5 adet

Kireçsiz Domates Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhaba kireçsiz yapımı çok kolay ve tadı da bir o kadar güzel eğer değişik reçel arayışındaysanız denemenizi tavsiye ederim????????
  1. Öncelikle domateslerin kabuklarını ince olacak şekilde soyalım. Salatalık soyacağı ile soydum ince ve kolay oldu tavsiye ederim.
  2. Soyulan domateslerin alt kısımlarına bıçak yardımıyla çok olmayacak şekilde delelim.
  3. Deldiğimiz yerlerden domatesi hafif sıkarak içindeki çekirdekleri çıkaralım içi tamamen boşalsın. Hepsini bu şekilde tamamlayalım.
  4. Domatesleri su dolu bir kabın içine alalım ve karbonatlı ekleyelim üzerine bir kapak yerleştirip buzdolabına alalım. Domatesler bir gece bu şekilde bekleyecek.
  5. Ertesi gün domatesleri sudan alıp içlerindeki suyu sıkalım güzelce yıkayalım.
  6. Bir kase kadar bademi cezveye alıp bir taşım kaynatıp kabuklarını soyalım.
  7. Domateslerin suyunu çıkarmak için deldiriniz yerlerden içine bademleri yerleştirelim.
  8. Tencereye su ve şekeri ilave edelim. Kaynanana dek karıştıralım, kaynama noktasına geldiğinde tereyağ ve isterseniz karanfili ekleyelim.
  9. Şerbet kaynamaya başladığında domatesleri ekleyelim. Kalan bademleri de üzerine ekleyelim.
  10. Harlı ateşte kaynamasını bekleyelim.
  11. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım, kısık ateşte pişirmeye devam edelim. 1 saate yakın bu şekilde ara ara karıştırarak devam edelim.
  12. 1 saat kaynayan reçelin içine limon tuzunu ilave edelim ve ocağın altını açalım harlı ateşte 15 dakika kadar reçele kıvam verelim oluşan köpükleri alalım.
  13. Saklamak için sıcakken kavanoza alalım kapağını iyice kapatıp ters çevirelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Kireçsiz Domates Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt