
Kireçsiz Domates Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo sivri domates veya çeri domates
- 1 tepeleme tatlı kaşığı karbonat
- 1 kase badem
- 600 gram toz şeker ( 200 ml)
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 1 silme çay kaşığı limon tuzu
- İsterseniz karanfil 4-5 adet
Kireçsiz Domates Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba kireçsiz yapımı çok kolay ve tadı da bir o kadar güzel eğer değişik reçel arayışındaysanız denemenizi tavsiye ederim????????
- Öncelikle domateslerin kabuklarını ince olacak şekilde soyalım. Salatalık soyacağı ile soydum ince ve kolay oldu tavsiye ederim.
- Soyulan domateslerin alt kısımlarına bıçak yardımıyla çok olmayacak şekilde delelim.
- Deldiğimiz yerlerden domatesi hafif sıkarak içindeki çekirdekleri çıkaralım içi tamamen boşalsın. Hepsini bu şekilde tamamlayalım.
- Domatesleri su dolu bir kabın içine alalım ve karbonatlı ekleyelim üzerine bir kapak yerleştirip buzdolabına alalım. Domatesler bir gece bu şekilde bekleyecek.
- Ertesi gün domatesleri sudan alıp içlerindeki suyu sıkalım güzelce yıkayalım.
- Bir kase kadar bademi cezveye alıp bir taşım kaynatıp kabuklarını soyalım.
- Domateslerin suyunu çıkarmak için deldiriniz yerlerden içine bademleri yerleştirelim.
- Tencereye su ve şekeri ilave edelim. Kaynanana dek karıştıralım, kaynama noktasına geldiğinde tereyağ ve isterseniz karanfili ekleyelim.
- Şerbet kaynamaya başladığında domatesleri ekleyelim. Kalan bademleri de üzerine ekleyelim.
- Harlı ateşte kaynamasını bekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım, kısık ateşte pişirmeye devam edelim. 1 saate yakın bu şekilde ara ara karıştırarak devam edelim.
- 1 saat kaynayan reçelin içine limon tuzunu ilave edelim ve ocağın altını açalım harlı ateşte 15 dakika kadar reçele kıvam verelim oluşan köpükleri alalım.
- Saklamak için sıcakken kavanoza alalım kapağını iyice kapatıp ters çevirelim.
Kireçsiz Domates Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı