
Kırma Börek (Trakya’nın Meşhur Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 150 gram kaymak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı su
Kırma Börek (Trakya’nın Meşhur Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İçine sürmek için yağ ve su karıştırılır.
- Yufkanın tamamına çok olmayacak şekilde sürülür. (yufka yapışması için) yufka 2 ye katlanır.
- 4 parmak genişliğinde uzun şeritler kesilir.
- Akordiyon şeklinde büzülür.
- Tepsiye dizilir.
- Yumurta, kaymak, yoğurt ve tuz bir kapta çırpılır.
- Yufkaların üzerine her yerine gelicek şekilde yedirerek sürülür.
- 180 derecede 20 dakika pişirilir. Sıcakken sunum yapılır.Afiyet olsun….