
Kırmızı Domates Turşusu (Ağız Sulandıran Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 3 kilo domates
- 1 demet nane
- 1 baş sarımsak
- 300 gram sivri biber
- 1 çay bardağı sirke
- 1,5 yemek kaşığı limon tuzu
- 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı turşu tozu
Kırmızı Domates Turşusu (Ağız Sulandıran Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Domatesler soyulur ve robotta çekilir geniş bir leğene alınır nane yaprakları ayıklanır ve doğranır.
- Sivri biberler yıkanır ve doğranır.
- Doğradıktan sonra biberleri bir süzeğe alıp fazla çekirdekleri gitmesi için yıkanır. Fazla acısı da sarfiyat böylece.
- Sarımsakları soyulur ve küçük küçük doğranır.
- Doğranan materyaller domatesin üzerine eklenir.
- Daha sonra başka materyaller eklenir ve güzelce karıştırılır. (acı seviyorsanız biberi 100 gram kadar artırabilirsiniz. )
- Cam kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz.
- Buzdolabına koyuyoruz.
- 1 hafta sonra açıp tüketmeye başlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.