Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lahana Turşusu

Lahana Turşusu
0
86

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
lahana-tursusu.jpg

Lahana Turşusu Tanımı İçin Materyaller

2 kg lık kavanoz için;
  • 1 adet orta uzunluk lahana
  • 1 adet mor havuç
  • 1 adet limon
  • 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik üzüm yada elma sirkesi
  • 2 baş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 10 tane nohut
  • İsteğe bağlı cin biber yada sivri biber
  • Yaklaşık 3 su bardağı hazır su

Lahana Turşusu Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle lahana yapraklarından ayrılır ve yıkanır.
  2. Ben ince olanlarını sarma yaptım.
  3. İçinin sert yerleriyle turşu.
  4. Kaynatılmış suda 5 dakika kadar haşlanır. Fazla eritilmeyecek 1 taşım yalnızca. Ve soğumaya bırakılır.
  5. Sarımsaklar temizlenir.
  6. Havuç istenilen halde doğranır ve limon kabuğu soyularak yuvarlak halde doğranır.
  7. Kavanozun alt kısmına nohut koyulur.
  8. Sırayla başka materyallerde eklenir ve düzgünce bastırılır.
  9. 2 su bardağı suya tuz ve sirke eklenir karıştırılır ve kavanoza boşaltılır.
  10. Az gelirse su eği yapılabilir.
  11. Kapağını uygunca kapattıktan sonra aykırı çevirilerek bi leğenin içine koyulur ve 1 gece bu formda bekletilir.
  12. Sonraki gün olağan formda karanlık ve serin bir yere koyulur 15/20 gün içinde turşu hazır.

Similar threads

Lokanta Adabı Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler 1 kg mor lahana1 yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı limon tuzu1,5 elma sirkesi Lokanta Metodu Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Lokantalardaki üzere parlayan kusursuz lezzetli bir mor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler Orta boy beyaz lahana5-6 adet sarımsak (bütün soyulup çatalla biraz ezilir)3 yemek kaşığı sofralık tuz2-3 tatlı kaşığı pul kırmızı biber2 orta boy havuç(Ben limon ya da sirke koymadım, bu tadı daha çok sevdim. İsteğe göre bir yemek kaşığı sirke...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Pancarlı Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler Orta uzunluk turşuluk beyaz lahana2-3 adet pancar1 lt birinci yahut 750 ml lik kavanozlarİstenirse karabiber Her 1 lt lik kavanoza: 1 yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı şekerHer kavanozun tabanına 1- 1, 5 parmak kadar sirkeHer kavanoza birer diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler 2 adet orta uzunluk kırmızı lahana1 adet limon1 çay kaşığı limon tuzu2 çay bardağı üzüm sirkesi2 tatlı kaşığı tuz Mor Lahana Turşusu Tanımı Yapılışı Öncelikle tuzu zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Onu belirteyim ve sirke içinde püf noktası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Kırmızı Lahana Turşusu Tanımı İçin Materyaller Orta uzunluk kırmızı lahana1,5 çay bardağı üzüm sirkesi3 çay bardağı su1 adet limon suyu1 çorba kaşığı limon tuzu1 çorba kaşığı kaya tuzu Kırmızı Lahana Turşusu Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Lahanalar ince doğranır. Sert kısımları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,505Konular
982,724Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt