Kırmızı Pancar Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 8-10 yaprak marul
- 1 orta uzunluk kırmızı pancar
- 2 küçük domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 3-4 kısım yeşil soğan
- 1 kol yeşil sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı narekşisi
- 1 yarım limon suyu (sıkılmış )
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Kırmızı Pancar Salatası Tanımı Yapılışı
- Bütün yeşilliklerimizi düzgünce yıkıyoruz.
- Bir kabın içerisine marul, maydanoz, yeşil soğan ve sarımsağı ince ince kesiyoruz.
- Domates ve salatalığı küp küp doğruyoruz.
- Havuç ve pancarı kabuklarını soyup rendeliyoruz.
- Bir su bardağının içine limon suyu, narekşisi, tuz ve zeytinyağını ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
- Bu karışımı salata gereci olan kabın içerisine ek ediyoruz ve bütün gereçleri uygunca birbirine harmanlayarak karıştırıyoruz.