teknolojiuzmani
FD Üye

Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı İçin Materyaller
- 5 çay bardağı kısırlık bulgur
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 1 adet orta uzunluk haşlanmış kırmızı pancar
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Pulbiber
- Zeytinyağı
- Tuz
- 3 diş sarımsak
- Nar ekşisi
- Nar taneleri
Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pancarımızın kabuklarını soyup ikiye keselim.
- Akabinde pancarımızı haşlayıp sonra suyunu süzelim.
- Bulguru karıştırma kasenin içene bırakın ve bulgurun her tarafını kaynar su ek edip karıştırarak ıslatın .
- Bulgurun üzerini kapatıp bulgurun şişmesini sağlayalım .
- Maydanozları ve taze soğanı ince ince doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp biçiminde doğrayın .
- Bulgurumuzun içene biber salçası ek ederek birlikte yoğuralım .
- Sarımsakları ve haşlanmış kırmızı pancarı rendenin ince tarafı ile rendeleyin bulgurun içene bırakıp tekrar birlikte karıştırarak yoğurun .
- İçne maydanoz ve taze soğanı, domatesi ,zeytinyağını ,nar ekşisini ,kimyon ,karabiber, pulbiberi ekledikten sonra tüm harcı birlikte karıştırın.
- Kısırı servis tabağına bırakıp üzerine nar taneleri ile süsleyin kısırımızı marul yaprakları ve turşu ile servis yapın afiyet olsun.