Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırmızı Pancarlı Kısır

Kırmızı Pancarlı Kısır

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kirmizi-pancarli-kisir.jpg

Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı İçin Materyaller

  • 5 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1 adet orta uzunluk haşlanmış kırmızı pancar
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 3 diş sarımsak
  • Nar ekşisi
Üzeri süsleme;
  • Nar taneleri

Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle pancarımızın kabuklarını soyup ikiye keselim.
  2. Akabinde pancarımızı haşlayıp sonra suyunu süzelim.
  3. Bulguru karıştırma kasenin içene bırakın ve bulgurun her tarafını kaynar su ek edip karıştırarak ıslatın .
  4. Bulgurun üzerini kapatıp bulgurun şişmesini sağlayalım .
  5. Maydanozları ve taze soğanı ince ince doğrayın.
  6. Domateslerin kabuklarını soyup küp biçiminde doğrayın .
  7. Bulgurumuzun içene biber salçası ek ederek birlikte yoğuralım .
  8. Sarımsakları ve haşlanmış kırmızı pancarı rendenin ince tarafı ile rendeleyin bulgurun içene bırakıp tekrar birlikte karıştırarak yoğurun .
  9. İçne maydanoz ve taze soğanı, domatesi ,zeytinyağını ,nar ekşisini ,kimyon ,karabiber, pulbiberi ekledikten sonra tüm harcı birlikte karıştırın.
  10. Kısırı servis tabağına bırakıp üzerine nar taneleri ile süsleyin kısırımızı marul yaprakları ve turşu ile servis yapın afiyet olsun.
Kırmızı Pancarlı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pancarlı Kısır Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ince bulgur1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası2 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı sumakYarım çay bardağı zeytinyağı2 diş sarımsak1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Kırmızı Pancarlı Yeşil Elma Salatası Tanımı İçin Malzemeler 1 tane orta uzunluk kırmızı pancar1 tane orta uzunluk yeşil elma1 su bardağı yoğurtTuz Kırmızı Pancarlı Yeşil Elma Salatası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pancarımızı yıkayıp kabuğunu soyalım. Yeşil elmayı da yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Nar Ekşili Kısır Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı ince bulgur3 su bardağı sıcak su1 demet maydanoz1 demet naneYarım demet taze soğan4-5 kol kıvırcık2 yemek kaşığı biber salçası p2 yemek kaşığı domates salçası1 çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı nar ekşisiPul biberKırmızı toz biberTuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kısır Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ince bulgur5 adet taze soğan (yeşil kısmı )Çeyrek demet maydanoz1 tatlı kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçasıZeytinyağı, limon suyu, nar ekşisiKarabiber, kimyon, pul biber Kısır Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır İnce bulgurun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Kuru Kısır Tanımı İçin Gereçler 2 paket ince bulgur köftelik bulgur2 bardak sıcak su2 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 orta uzunluk soğan1 su bardağı sıvı yağMaydanozKıvırcık1 taze limon1 yemek kaşığı nar eksisiTuzPulbiber Kuru Kısır Tanımı Yapılışı Kapaklı bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt