

2-Vücut kendi depolarını tüketmek istemez ve müdafaa altına alır,özellikle bağışıklık sisteminin daha güçlü çalışması ve vücudu illetlere karşı himayesi gerekir buda istikrarlı ve kâfi beslenmeden makbul.
3-Soğuk hava nedeniyle daha çok kahve ve çay noktasına bitkisel çaylar ve karışımlar tercih edilmelidir.
4-Kış mevsimine müsait sebzeler ehliyetli ölçüde tüketilmelidir.
5-Gerek su tüketimini azalması gerekse fizikî hareketin azalmasına bağlı olarak kabızlık görülmektedir
Sonuç olarak şunu söylemek mümkündür
1- yerinde likit alımı su ve bitkisel çaylar ıhlamur,kuşburnu,ekinezya,yeşil çay
2-yeterli zerzevat ve meyve tüketimi hem vitamin hem posa gereksinimimizi karşılar hemde kabızlığı önler.mümkünse herçeşit zerzevat öbeği ve günde 5 porsiyon zerzevat ve meyve,
Portakal,mandalina,greyfurt,nar,elma,lahana,roka,tere,brokoli,ıspanak,karnabahar v.b
3-Bakliyatlar nohut,kurufasulye,yeşilmercimek ve bulgur,çavdar,yulaf ve kepekli tahıllar lif ve hakikat karbonhidrat tercihi olarak tercih edilmelidir.
4-Yeterli güneş ışığı görmek gereklidir hem D vitamini hemde güneş ışığının ruh sağlığımızdaki olumlu tesirlerini artırmak için.
5-Enerji kaynağı olarak gofret şekerleme tatlılar noktasına bize daha yararlı olabilecek ceviz,badem,fındık,kuru kayısı,kuru üzüm,kuru dut üzere kuruyemiş öbeği tercih edilmelidir.