Yılbaşı günü sabaha sağlıklı bir kahvaltı ile başlamak hem sizi gün uzunluğu sağlıklı ve dinç fiyat hemde gün boyunca çokça yemenize mahzur olur.Gün içinde ara öğünleri ve suyunuzu içmeyi ihmal etmeyin. Şayet yılbaşı yemeğini dışarda yiyecekseniz katiyen yemeğe aç gitmeyin gitmeden hafif bir şeyler yoğurt yahut salata üzere yiyecekler yiyerek gidin. Şayet yemeği konutta yiyecekseniz evvelce sağlıklı seçimler yapmalı yapacağınız yemek ölçülerini çok çokça ölçüde yapmamalısınız. Sofrada ne kadar çok çeşit olursa o kadar çokça yersiniz bunu unutmayın.hazırladığınız menü kesinlikle bütün besin öbeklerini içermeli,mutlaka et kümesi,süt yoğurt öbeği ,salata ve sebzeler ,tahıl öbeği ve meyve öbeği sofra da konum almalıdır.Örneğin mezelerde yoğurt ve sebzeler kullanılmalı mayonezden uzak durulmalıdır. Sofranızda kızartmalara çok yağlı besinlere,mayonez ve margarin ek edilmiş yiyeceklere ,ağır şerbetli ve yağlı tatlılara konum vermeyiniz. Alkol alacaksanız alkol çeşitlerini çok karıştırmamaya ,açkarnına ve süratli içmemeye dikkat ediniz. Aç karnına alınan alkol kana süratli karışır.Alkol alımından sonra likit tüketimini bilhassa su alımını artırmak hem geceyi hemde sonraki günü rahat atlatmanıza yardımcı olur.
ŞAYET YEMEĞİ DIŞARDA YİYECEKSENİZ
Hafif bir ordövr tabağı ile akşama başlayabilirsiniz bu tabakta peynir ,yeşillik ve yoğurtla yapılmış mezeler ve zeytinyağlılar olabilir.Ana yemek olarak tavuk,hindi yahut balık öbeğini kızartma olmadan tercih edebilirsiniz.Bunun yanında ızgara sebzeler ve salata tercih edilebilir.
Son kümemiz olan tahıl gubunuda ekmek ,bulgur yahut fırında yapılmış bir dilim börek olarak kullanabilirsiniz.Alkol kan şekeriniz de dalgalanma yapıp daha çok yemenize neden olabilir bu yüzden alkolün 1 kadehini 1 saat dilimi içinde ve yemeklerle tüketmeye çalışın.
ŞAYET MESKENDE YİYECEKSENİZ:
Daha az çeşit yapmayı deneyin ne kadar çok yemek yaparsanız o kadar çok yersiniz.Sağlıklı pişirme yolları seçin kızartma kavurma yanına ızgara buğulama formunda yemeklerinizi hazırlayın. Pekala meskende sağlıklı neler hazırlayabiliriz ;
Yoğurt ve sebzelerden hazırlanan mezeler (yoğurtlu havuç salatası,brokoli salatası,yoğurtlu karnabahar salatası,haydari, fırında şakşuka)
Kurubaklagillerden yapılan mezeler: fava,humus,zeytinyağlı barbunya,kurufasulye pilaki
Izgara yahut fırında yapılmış tavuk , et yahut hindi yemekleri.
Değişik sebzelerden yapılmış köz salatalar, çökelekli salata, semizotu salatası, hellim peynirli salata, patlıcanlı köz salata .
Meyve yahut meyve salatası (kış meyvelerinden nar kivi portakal greyfurt )
Çerez olarak leblebi,badem,fındık,ceviz üzere çerezler tercih edilmelidir.
YILBAŞINDAN SONRAKİ GÜN DAHA ZİNDE OLMAK İÇİN :
Güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlayın.
Likit alımınızı artırın hem ödem atar hemde sizi dinç meblağ.
Mümkünse açık havada yarım saati geçecek formda bir yürüyüş yapın.
Bitki çayları ve şekersiz kompostolar hem likit almanız neden olur hemde sindirim sistemini rahatlatır.
Günü daha hafif az ve sık beslenerek geçirin.
Beslenmenizde kesinlikle zerzevat ve meyve olsun.
SAĞLIKLI ,MUTLU, HUZURLU , BEREKETLİ VE HER MEALDE FORMDA OLACAĞINIZ ŞIK BİR YIL OLMASI DİLEĞİYLE
YETERLI YILLAR.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.