Kışın Hastalanmamak İçin Meyve Yiyin Kış aylarında grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda büyüme olur Ama C vitamini, bu hastalıklara karşısında bağışıklık sistemini güçlendirir Yaz aylarında ise hava sıcak olduğundan ve vücudun daha artı suya ihtiyacı olduğundan kavun, karpuz, üzüm gibi su oranı yüksek meyveler ön plandadır Bu sebeple her mevsim için dengelenmiş ve tatmin edici beslemek mevsim sebze ve meyvelerini tüketmek ile yakından ilgilidir Her gün 3 4 porsiyon meyve tüketmeye özen gösterin Kış aylarında sıklıkla tüketilen meyvelerin bir porsiyon miktarları aşağıdaki gibidir; Portakal 1 adet Mandalina 2 adet Elma 1 adet Muz yarım adet Greyfurt yarım adet Kivi 1 adet Nar yarım adet Armut 1 adet Kuru kayısı 3 4 adet Kuru üzüm 2 çorba kaşığı Kuru incir 1 adet Narın sayısız faydaları Seçeneklerden birisi kurutulmuş meyveler olabilir Taze meyveler gibi kurutulmuş meyveler de posa, A ve C vitamini, potasyum ve folat içerir Porsiyon başına, kurutulmuş meyveler daha pozitif kalori içerirler çünkü suyu uçtuğu için kuru madde miktarı ve kalorisi de artar Fakat kış için hoş bir seçenek olabilirler Kurutulmuş meyveleri taşıması kolaydır Salatalara eklenebilir, pasta hamurlarına eklenebilirler veya her gün yenen mısır gevreğinize ekleyebilirsiniz Narın tane sayısı gibi yararları da böylece çok ki! İşte böylece de bundan böyle halk nara aleyhinde gecikmiş önemi veriyorlar Nar, vitamin ve mineral deposu olduğu gibi antioksidan özellik de göstermekte Keza nar, kış aylarında bağışıklık sistemini de güçlendirdiği için gribe karşı koruyucu olarak tüketilmesi zorunlu olan bir meyvedir Nar içerdiği yardımsever maddelerle kolesterolü düşürüyor, yürek sağlığını koruyor ve antioksidan içeriğinin gücüyle de kansere karşı koruyucu etki yaratıyor Son günlerde gelişen sayıda incelemeler, deri ve prostat kanserine aleyhinde narın koruyucu etki yarattığını gösteriyor Narla ilgili kan yapar, idrar söktürür, enerji verir ve tansiyon düşürür gibi ifadelere rastlamak olası Günde bir elma yemek yemek koşul Nar, C vitamini, potasyum ve demirden zengin bir meyvedir 100 mililitre nar suyu, 100 mililitre yeşil çaya göre 2 3 kat daha fazla antioksidan kapasite gösterir Bu narın sahip olduğu yüksek polifenol içeriğinden kaynaklanmaktadır Narın beslenme değerlerine bakılacak olursa; 100 gramında: Enerji 68 kcal Posa 0,6 g Demir 0,3 mg Kalsiyum 3 mg Potasyum 259 mg Selenyum 0,6 mcg C vitamini 6,1 mg Günde bir elmanın doktoru evden uzakta tuttuğu söylenir her zaman, bu söylem gerçekte yabana atılır bir şey değil Sert orta doruk soyulmamış bir elma yiyerek ayrıca keyif alın ayrıca de dört gram posayı yalnızca 70 80 kaloride vücudunuza vermiş olun Bu yalnızca yetişkinlere önerilen posanın yüzde 15’i Elmanın çözünen posası yağ asitlerine bağlanarak, kan kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcıdır Çözünmeyen posası ise bağırsak sisteminden atıkların daha süratli geçişine rahat sağlıyor Elmanın yararları bu kadarla da bitmiyor Elmanın bilhassa kabuğu kuarsetin ile yüklüdür Bu kuvvetli bir antioksidanttır Bu antioksidant kanser hücrelerinin büyümesini ve dağılmasını azaltmaktadır Hem kan damarlarını yağ depositlerinden koruyarak kalp sağlığına da yardımcı olur Elma suyundaki tanenler diş etlerinizin sağlıklı bir şekilde korunmasına yardımcıdır Kabuğun diğer bir yararı da birçok aromanın kabuk hücrelerinde bulunmasıdır 100 gram elmanın vücuttaki antioksidan aktivitesi 1500 miligram C vitaminine eşittir Lahanagilleri bol tüketin Brokoli, Frenk Lahanası aynı tarz bitki familyasından kazanç, lahanagillerdendir Bu aile içinde tere, kıvırcık lahana, şalgam, karnabahar, brokoli, turp yer alır Bu besinler betakaroten,(A vitamin öncüsü) C vitamini ve farklı alanlara yönlendirilmiş kalsiyum miktarları, demir, folat ve fitonitrojenler içerirler Bu bileşikler, kanserle mücadelede yardımcıdır Hem isotiyosanatları ve posayı da içerirler