Jurnal hayat besin tarzını da ortaya koyuyor Egzersiz saatleri, abes vakitler, trafikte geçirilen süre, benzeşenarkadaş buluşmaları, seyahatler, evdeki armoni ya da bağdaşmazlık gibi durumların yemek yeme alışkanlıklarına şekil verdiğini söyleyen Beslenme ve Perhiz Uzmanı Tuba Misal, “En önemlilerinden biri de hangi mevsimde olduğumuzdur Hareketliliğimizin azaldığı kış aylarında grip gibi muhtemel enfeksiyonlara karşısında bağışıklık sistemimizi kuvvetli tutmalıyız Bunun için de düzenli alıştırma yapılmalı ve oldukça çok sıhhat dostu besinler tüketilmeli açıklamasında bulundu id Gad300250Enfeksiyonlara aleyhinde A ve C vitamini taşıyan besinler tüketilmeliHareketliliğin azaldığı kış aylarında grip gibi olası enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminin zinde tutulmasının kayda değer olduğunu belirten Beslenme ve Perhiz Uzmanı Tuba Örnek, “Ilk Önce meyve, sebze ve lifli beslenmeye özen gösterilmeli Bol lif içeren meyve ve sebzelerin kırmızı, mor, turuncu, yeşil renkleri ne değin iyi antioksidanlar içerdiklerinin kanıtıdır dediHer gün 23 fincan bitki çayı bağışıklık sistemini güçlendirirMeyve ve sebzelerin yanı sıra ekmeğin de tam buğday, çavdar, kepekli tüketildiğinde, yulaf ezmesi ve kuru baklagillerin beslenme planına eklendiğinde büyük oranda lifli beslenilebildiğini söyleyen Beslenme ve Perhiz Uzmanı Tuba Örnek, “Yoğurt, kefir gibi probiyotikler de beden direncimizi artırır Enfeksiyonlara aleyhinde bazı bitki çayları tüketmenin de faydası var Her gün 23 fincan ıhlamur, zencefil, adaçayı, kuşburnu veya ekinezya çayı bakterilere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir Omega3 yağ asidi de bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir Omega3 azami balıkta, semizotu ve cevizde bulunur biçiminde konuştuKışın bol bol çorba tüketilebilirKış yemeği deyince birincil akla gelen sıcak bir çorba olduğunu söyleyen Gıda ve Diyet Uzmanı Tuba Misal, kış mevsiminde bol bol çorba tüketiminin önemli olduğunu söyledi Misal, kış aylarında su isteğinin azalabildiğini belirterek, “Vücudun sıradan 10 kadeh (2 litre) suya ihtiyacı vardır Su ihtiyacı idrarın renginden de anlaşılması mümkün Koyu sarı ise su ihtiyacı karşılanmamış demektir Su tüketimi, çoğu faydasıyla birlikte metabolizmayı hızlandırmaya da asistan olur“ dediTansiyon hastaları turşu tüketimine uyarı etmeliTurşunun bağırsaklardaki yararlı bakterileri artırma gibi çok yardımsever bir özelliğinin olduğunu bildiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Misal, “C vitamini başta olmak üzere çeşitli vitamin ve mineralleri turşudan alabiliriz Lakin tuzlu oranı yüksek olduğu için bilhassa kan basıncı hastalarının tedbirli olması gerekir uyarısında bulunduKış mevsiminin arkadaş besinleriBeslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Misal, bağışıklığı güçlendiren besinler ve bitkilerin aynı zamanda hastalık durumunda tedaviye manâlı destek olduğunu belirttiProbiyotikler ve lifli besinler: İlaçların atıklarının bağırsaklara verdiği zarardan korur Kabızlık ve ishal durumunda çare edicidirBitki çayları: Soğuk algınlığı, üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir Boğaz kuruluğunu önler Kuşburnu çayı aynı zamanda C vitamini içerirSebze, meyve, balıkta bulunan antioksidanlar; et, süt, yoğurt gibi proteinli besinler: Rahatsızlık sırasında bakteri ve virüslere karşısında vücudun savaşçılarını desteklerSu: Enfeksiyon esnasında akışkan kaybının yerine konmasını sağlar Boğaz kuruluklarını önler