Kışlık Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün beyaz lahana (kelem)
- 2 kg havuç
- 1 bütün karnıbahar
- 2 kg salata
- 2 kg acur
- 1 kg cin biberi
- 2 kg sarımsak
- 2-2,5 lt üzüm sirke
- 3-4 avuç kadar kaya tuzu
- 50 gram limon tuzu
Kışlık Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Turşu yapılacak olan tüm sebzeler önce iyice yıkanır. Daha sonrasında istediğiniz boyuta göre kesilir.
- Büyük bir kaba tüm malzemeler konularak karıştırılır. Tuzu, limon tuzu, sirkesi konulur ve tüm malzemeler karıştırılarak, malzemelerin biraz yumuşaması sağlanır.
- Bir kapta hazırlanmış olan karışımın üzeri temiz bez ya da tepsi ile örtülerek yarım saat bekletilir.
- Kullanılacak olan büyük kavanoz ya da kaplar hazırlanılır. Kavanozun içine önce bir avuç sarımsak konulur, üzerine dinlendirilmiş olan harcın bir kısmı konulur, sonra tekrardan biraz daha sarımsak konulup üzerine karışık turşu konulur. Bu şekilde bir sıra sarımsak biraz karışım konularak kavanoz doldurulur. Karışımın sirkeli olan sosunu tüm kavanozlara bölüştürülür.
- Kavanozların üzerine çeşme suyu konulur, üzerine çıkacak kadar. Kapakları kapatılır ve biraz kavanoz çalkalanır.
- Hazırlanmış olan turşularımız, karanlık ve serin yerde saklanır. Bir hafta sonra yemeye hazırdır. Afiyet olsun .