teknolojiuzmani
FD Üye
Kıyır Kıyır Süslü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Erimiş çikolata
- Renkli şekerlemeler
- Toz fıstık
Kıyır Kıyır Süslü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle oda sıcaklığında ki margarini, sıvı yağ, yumurta bir kaba alıp karıştıralım.
- Üzerine pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu, vanilya, bir ölçü un ekleyip yoğuralım. Unu denetimli ekleyip, yoğuralım kıvamı tutması için.
- Kulak göğsü yumuşaklığında hoş bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlak yapıp çatalla bastırıp tepsiye dizelim. 170°ısıtılmış fırında pişirelim. Hafif altı kızarınca alalım.
- Soğuyan kurabiyeleri eritilmiş çikolata ya banıp şekerle nelere bulayalım servis tabağına alalım. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.