Kıyır Kıyır Tarçınlı Fındıklı Minik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin (yumuşamış )
- 1 su bardağı fındık içi
- 2 yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kıyır Kıyır Tarçınlı Fındıklı Minik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram erimiş tereyağına un hariç bütün gereçleri ekleyip karıştıralım daha sonra ununu azar azar ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamurdan küçük kesimler koparıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- 175 dereceli fırında 20-25 dk pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz tarçınlı toz şekeri üzerine serpelim, dikkatli bir biçimde karıştıralım ki kurabiyeler parçalanmasın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.