Kıyır Kıyır Tatlı Kandil Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kıyır Kıyır Tatlı Kandil Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı, sıvı yağı ve yumurtayı yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
- Daha sonra öbür malzemeleride ekleyip, güzelce yoğuralım.
- Merdane ile hamurumuzu açalım yuvarlak bir biçim ile hamurları keselim (Bardakta kullanabilirsiniz)
- Kestiğimiz biçimleri susama bulayalım ve tepsimize dizelim.
- Öncelikle ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim.