Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan)

Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan)
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kiymali-borek-hazir-yufkadan.jpg

Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam pul biber yahut kırmızı toz biber
  • 5-6 adet yufka
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle böreğin iç harcı hazırlanır. Bunun için soğan yemeklik doğranarak 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur.
  2. Daha sonra kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir.
  3. Kıymalar kavrulunca sivri biberler eklenir kavrulmaya devam edilir.
  4. Daha sonra ince ince doğranan domatesler, salça, tuz ve baharatlar ek edilir biraz daha kavrulur ve ocaktan alınır.
  5. Yumurta, süt ve sıvı yağ bir kaba alınarak güzelce karıştırılır.
  6. Fırın tepsisi yağlanarak bir kat yufka serilir.
  7. Üzerine hazırlanan süt, sıvı yağ ve yumurta karışımı sürülür.
  8. Daha sonra 1 yufka kesimlere ayrılarak tepsiye döşenir, üzerine tekrar sos sürülür.
  9. İç harcın yarısı yufkanın üzerine yayılır.
  10. 2 adet yufka kesimlere ayrılarak ortalarına sos sürülerek tepsiye yerleştirilir.
  11. Geriye kalan iç harç da üstüne yayılır.
  12. Daha sonra 1 yufka parçalanarak kıymanın üzerine serilir.
  13. Üzerine sos tekrar sos sürülür.
  14. Son olarak ise bütün bir yufka en son kata serilir.
  15. Tepsinin kenarlarından taşan yufkalar üzerine kapatılarak kalan sos böreğin üzerine gezdirilir.
  16. Dilimlenerek her dilimin üzerine dileğe nazaran çörek otu serpilir.
  17. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü güzelce kızartılır.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka Sosu için : 3 yumurta1/2 (yarım) su bardağı süt1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) su bardağı yoğurt1/2 (yarım) çay bardağı irmik1 kabartma tozuTuz İçi için : 400g kadar kıyma1 orta uzunluk soğan1 adet domatesSıvı yağTuzKarabiber Kıymalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet böreklik yufka350-400 gram kıyma3 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuzYarım demet maydanoz Sosu için; 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Yufkadan Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler 4 adet yufka Sosu için: 1 su bardağı yağ2 yemek kaşığı un1 çay kaşığı kabartma tozu2 yemek kaşığı sirke İç harcı için; İsterseniz peynirli, patatesli, mantarlı, kıymalı, tavuklu (yapabilirsiniz ben tavuklu denedim) Üstü için: 2 yumurta sarısıÇörekotu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Hazır Yufka İle Kıymalı Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yufka (Günlük taze yufka) Kıymalı harcı için: 400 gr kıyma1 büyük soğan2 orta boy patates (Rende)Yarım çay bardağı su1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biberBir tutam maydanoz Sosu için: 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Hazır Yufkadan Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler 6 adet yufka1 su bardağı süt1 su bardak sıvı yağ250 gram peynirYarım demet maydanoz1 tane sade maden suyu3 yumurtaSusam Hazır Yufkadan Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yufka ortası sos:Bir kaba 3 yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt