Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Ispanak

Kıymalı Ispanak
0
32

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Kıymalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram ıspanak
  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 2 büyük dış sarımsak
  • 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salça
  • 2 yemek kaşığı kışlık domates sos
  • Yarım çay kaşığı kimyon, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Protein açısından çok güçlü bir sebzedir. Kalsiyum demir potasyum fosfor içermektedir.
  1. Öncelikle ıspanakları ayıklayıp doğuyoruz. Birinci etapta doğrayıp yıkarsınız daha sağlıklı formda temizlenecektir.
  2. Yıkıyoruz ve sirkeli suda 20 dk kadar bekletiyoruz. Bekleme süreci bitince yıkayıp kurutma makineniz varsa kurutun yoksa havlu yardımı ile kurulayın.
  3. Tencereye yağ ve kıymayı koyup yarım çay kaşığı kimyon koyup kavuralım.
  4. Kıyma renk değiştirince soğanı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Soğanlarda kavrulunca her iki salçayı koyalım. O da kavrulunca ıspanakları ekleyip 2 dk kadar döndürün.
  6. Üzerine rendelenmiş domates sos yada kışlık domates sosu ekleyin 2 dk kadar da o denli karıştırıp üzerine sıcak su ekleyin üzerini hafif geçecek kadar olmalı suyu.
  7. Karabiber ve tuz dilerseniz kırmızı toz biber de koyarak kapağı kapatın ve kaynayınca 3 yemek kaşığı bulgur ekleyin kısık ateşte 25-30 dk pişirmeye devam edin. Afiyet şifa olsun.
Kıymalı Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt