Kıymalı Kol Boreği resimli tarifi
Kıymalı Kol Boreği Tarifi Resimli
Malzemeler
4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Sut
1 Su Bardağı Sıvıyağ
12 Su Bardağı Yoğurt
1 Cay Kaşığı Karbonat
1 Yumurta
250 gr Margarin
2 Corba Kaşığı Sirke
İc Malzemesi
300 gr Kıyma
3 Corba Kaşığı Sıvıyağ
4 Soğan
Tuz, Karabiber
imageskiymalikolboregitarifiresimli5ad449210e132
1 – Cukur bir kaba yumurtayı kırınSut sıvıyağ, yoğurt,karbonat ve sirkeyi ekleyinUnu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayınHamurun yumuşaklığını sağlamak icin gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz
2 – Hazırladığınız hamurdan 20 eşit buyuklukte hamur parcası koparınUzerlerini nemli bezle orterek 20 dakika dinlenmeye bırakın
3 – Diğer tarafta soğanları kup şeklinde doğrayınTencerede yağı kızdırıp soğanları kavurunKıymayı ilave ederek kısık ateşte kavurunTuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın
4 – Hamur bezelerini nişasta serperek tabak buyukluğunde acınOn hamuru aralarına nişasta serperek ust uste yerleştirinVe yine nişasta serperek merdaneyle acabildiğiniz kadar inceltin 5 – Aynı işlemi diğer on beze icin de gercekleştirinAcılmış iki yuvarlak hamuru ortadan ikiye kesinDuz kenarlara uzunlamasına harc malzemesini yayınHamuru rulo şeklinde sarınDiğer hamurlar icin de aynı işlemi tekrarlayınHamur rulolarını gevşek bir şekilde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin
6 – Hamurların uzerine eritilip soğutulmuş margarin dokun Bıcakla dilimleyinOnceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın Sıcak olarak servis yapın
Kıymalı Kol Boreği Tarifi Resimli
Malzemeler
4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Sut
1 Su Bardağı Sıvıyağ
12 Su Bardağı Yoğurt
1 Cay Kaşığı Karbonat
1 Yumurta
250 gr Margarin
2 Corba Kaşığı Sirke
İc Malzemesi
300 gr Kıyma
3 Corba Kaşığı Sıvıyağ
4 Soğan
Tuz, Karabiber
imageskiymalikolboregitarifiresimli5ad449210e132
1 – Cukur bir kaba yumurtayı kırınSut sıvıyağ, yoğurt,karbonat ve sirkeyi ekleyinUnu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayınHamurun yumuşaklığını sağlamak icin gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz
2 – Hazırladığınız hamurdan 20 eşit buyuklukte hamur parcası koparınUzerlerini nemli bezle orterek 20 dakika dinlenmeye bırakın
3 – Diğer tarafta soğanları kup şeklinde doğrayınTencerede yağı kızdırıp soğanları kavurunKıymayı ilave ederek kısık ateşte kavurunTuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Soğumaya bırakın
4 – Hamur bezelerini nişasta serperek tabak buyukluğunde acınOn hamuru aralarına nişasta serperek ust uste yerleştirinVe yine nişasta serperek merdaneyle acabildiğiniz kadar inceltin 5 – Aynı işlemi diğer on beze icin de gercekleştirinAcılmış iki yuvarlak hamuru ortadan ikiye kesinDuz kenarlara uzunlamasına harc malzemesini yayınHamuru rulo şeklinde sarınDiğer hamurlar icin de aynı işlemi tekrarlayınHamur rulolarını gevşek bir şekilde yuvarlayarak tepsiye yerleştirin
6 – Hamurların uzerine eritilip soğutulmuş margarin dokun Bıcakla dilimleyinOnceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızartın Sıcak olarak servis yapın