Kıymalı Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket makarna
- Yarım kg kıyma
- Salça (Domates yada biber farketmez)
- 1 bütün soğan
- Tereyağ
- Sıvı yağ (Ben ayçiçek yağı kullandım fakat siz zeytin yada fındık kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
Kıymalı Makarna Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ocağımızı açıyoruz ve sıvı yağ koyuyoruz. Sonra içerisine kestiğimiz soğanları koyuyoruz. Soğanlar güzelce karemelize olunca koymamız koyuyoruz.
- Kıymamız kavrulduktan sonra içerisine baharatlarımızı koyuyoruz (Tuz, karabiber, kimyon, toz biber)
- Salçalı sosumuz için öncelikle tereyağını tavaya alalım erimesine yakın sıvı yağ dökelim düzgünce karıştığında içerisine salça ısı ekleyelim.
- Sos güzelce fokurdayana kadar pişirelim. Bir bez yardımıyla onu ocaktan alalım ve kıymamız un içerisine ek edelim.
- Akabinde büyük bir tencere alalım ve suyumuzu koyalım. Kaynatalım. İçerisine tuz ekleyelim. Makarna ısı koyalım.
- Yumuşayana kadar pişirelim. Makarnamızı süzelim. İçerisine yaptığımız salçalı kıymamız ek edelim.
- Makarnaları ezmeden yeterlice karıştıralım. Sonra tabaklar ek edip masamıza ve sonra ağzımıza koyabiliriz. Ben yanına yoğurt koydum öneririm daha hoş oluyor lakin mecbur değil şimdiden yapacaklara afiyet olsun.