Kıymalı Pide Tadında Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 250 gram kıyma
- 2 büyük kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- Küçük bir tutam maydanoz
Kıymalı Pide Tadında Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için ılık suyla ,maya ve şekeri karıştırıp tuz ve unu ek edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Mayalanmaya bırakıp iç harcı hazırlıyoruz.
- Soğanları ince ince doğrayıp bir ölçü sıvı yağda kavuruyoruz .
- Hemen akabinde kıymayı ekleyip çok kurutmadan pişiriyoruz.
- En son baharatları ve ince kıydığımız maydanozu ek edip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük kesimler koparıp merdane yardımıyla açıyoruz.
- İçine harcı koyup kenarlarını güzelce kapatıp yapışmaz bir tavada kısık ateşte pişiriyoruz.
- Sıcakken biraz tereyağ gezdirip servis ediyoruz.