Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Su Böreği

Kıymalı Su Böreği
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kiymali-su-boregi.jpg

Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığ tuz
  • Çay bardağı in 4te 1 i kadar su
  • Aldığı kadar un
İç materyal;
  • 300- 350 kadar kıyma
  • Sıvıyağ
  • 3 adet soğan
  • Tuz, karabiber
Ortası için;
  • 200 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kıymalı Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
  2. Sıvıyağ tavaya döküp kıymayı ek edip kavurun.
  3. Daha sonra doğranmış soğanı döküp kavurmaya devam edin.
  4. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın kapatın. Şayet seviyorsanız bu evre da maydanoz ekleyin.
  5. Yumurtaları kırın. Tuzu, suyu ek edip çırpın.
  6. Unu denetimli biçimde ek edin çok sert olmayacak halde yoğurun.
  7. 12 adet bezeye ayırın.
  8. 1 saat dinlendirin.
  9. Tencere suyu koyun.
  10. Bezeleri tek tek açın.
  11. Tereyağı eritip sıvı yağla karıştırın. Tepsiyi yağlayın.
  12. Birinci bezeyi haşlamadan yerleştirin.
  13. Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz atın.
  14. Yufkaları tek tek haşlıyoruz. Haşladığımız yufkayı soğuk suya atıp fazla suyunu alıp tepsiye yerleştirin.
  15. Üzerine yağ sürün. Her yufkaya birebir süreci yapın.
  16. 6. Yufka dan sonra iç harcı dökün.
  17. Öteki kalan 6 yufkayı da birebir süreci yapıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  18. Ben piştikten sonra aksi çeviriyorum.  O denli imgesi daha hoş oluyor.
Not ;aynı tarifler peynirli su böreği de yapabilirsiniz.
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt