Kızartma Kaygısı Yok Fırında Köfteli Patates Tanımı İçin Gereçler
Köftesi İçin
- Yarım kilogram orta yağlı dana kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı bayat ekmek içi ya da galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber (Acı sevmiyorsanız koymayadabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 4 tane patates
- 2 tane domates
- 2 tane biber
- 4-5 bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı salça domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartma Kaygısı Yok Fırında Köfteli Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin yoğurma kabımızın içine köftemiz için gerekli olan soğanımızı rendeliyoruz. Üzerinede kıymamızı, yumurtayı, galeta ununu ve baharatların hepsini ekleyip yoğuruyoruz (Vaktiniz varsa köfteyi 2 saat kadar buz dolabında dinlendirin)
- Patatesleri kalın dilimler olacak şekilde kesiyoruz. Yemeği yapacağımız tepsimizin tabanını çok az sıvı yağ ile yağlayıp dilimlediğimiz patateslerimizi tepsimizin altını kaplayacak şekilde diziyoruz.
- Dolapta beklettiğimiz köftemize elimizle şekil verip patateslerimizin üzerine diziyoruz. Köftelerimizin üzerine domates ve biber dilimleyip koyuyoruz. Sosumuzun materyalleri olan sıcak su, salça ve tuzu güzelce karıştırıp tepsimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Tepsimizi fırına vermeden önce üzerini alüminyum folyo ile kaplıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kapalı şekilde 45-50 dakika kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında folyomuzu açıyoruz ve birazda üzeri kızarıncaya kadar fırında tutuyoruz. Üzeri kızaran yemeğimiz servise hazır. Demeyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.