Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kızartma Şöleni

Kızartma Şöleni
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kizartma-soleni.jpg

Kızartma Şöleni Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • Kızartmak için sıvı yağ
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Çay kaşığı ucu ile tuz
  • Kıvam için biraz su
Üzerine;
  • Yoğurt

Kızartma Şöleni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcan, kabak ve patatesleri küçük küçük küp halinde doğruyorum.
  2. Patlıcanı tuzlu suya koyup evvel patatesleri kızgın yağda kızartıyorum.
  3. Patlıcanları sudan çıkartıp güzelce sıkıyorum.
  4. Kabakları kızartıp en son patlıcanları kızartıyorum.
  5. Fazla yağı alması için peçete serdiğim tabağa koyuyorum.
  6. Kırmızı biberleri tek tarafından ortasından keserek kızartıyorum, katıca yağ patlamıyor.
  7. Kırmızı biberin içini temizleyip öteki gereçlerle dolduruyorum.
  8. Sos; sarımsağı yağda kavuruyorum, salçaları da ekleyip tekrar kavuruyorum.
  9. Üzerine ağır kıvam alana kadar biraz su döküyorum.
  10. Kaynama başlayınca tuzunu atıyorum.
  11. Kızartmanın üzerine evvel sosu en üstüne de sos ılındıktan sonra yoğurt döküyorum.
Afiyet olsun :).
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt