
Kızartma Şöleni Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- Çay kaşığı ucu ile tuz
- Kıvam için biraz su
- Yoğurt
Kızartma Şöleni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcan, kabak ve patatesleri küçük küçük küp halinde doğruyorum.
- Patlıcanı tuzlu suya koyup evvel patatesleri kızgın yağda kızartıyorum.
- Patlıcanları sudan çıkartıp güzelce sıkıyorum.
- Kabakları kızartıp en son patlıcanları kızartıyorum.
- Fazla yağı alması için peçete serdiğim tabağa koyuyorum.
- Kırmızı biberleri tek tarafından ortasından keserek kızartıyorum, katıca yağ patlamıyor.
- Kırmızı biberin içini temizleyip öteki gereçlerle dolduruyorum.
- Sos; sarımsağı yağda kavuruyorum, salçaları da ekleyip tekrar kavuruyorum.
- Üzerine ağır kıvam alana kadar biraz su döküyorum.
- Kaynama başlayınca tuzunu atıyorum.
- Kızartmanın üzerine evvel sosu en üstüne de sos ılındıktan sonra yoğurt döküyorum.