Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kliçe (Kulüçe) Mardin Çöreği

Kliçe (Kulüçe) Mardin Çöreği
0
114

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
klice-kuluce-mardin-coregi.jpg

Kliçe (Kulüçe) Mardin Çöreği Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı karbonat (kuliçe baharatında vardı ben ekstradan koymadım)
  • 1 yemek kaşığı kuliçe baharatı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu ve susam
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağına yakın kullandım)

Kliçe (Kulüçe) Mardin Çöreği Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurma kabına unu alalım evvel yarısını koyup yavaş yavaş ekleyelim.
  2. Erimiş ılıyan tereyağını şekeri ilave ederek yeterlice birbirine yedirelim baharatları da katalım.
  3. Buradaki hedef evvel kuru materyaller birbirine uygunca yedirilir şayet yağ az gelirse sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  4. Sonra yumurtaları kıralım (birinin sarısını üstü için ayıralım).
  5. Yumurtaları da una uygunca yedirelim.
  6. En son ılıttığımız sütü yavaş yavaş ekleyelim.
  7. Kıyılmış cevizi de katalım.
  8. Poğaca hamuru kıvamından bir tık sert olacak.
  9. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım (yaklaşık bir saat).
  10. Biçim verip tepsiye dizelim tepside 15-20 dk dinlendirelim.
  11. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam çörek otu serpiştirelim(içinde olduğu için koymayabilirsiniz).
  12. Evvelce 200 derece ısıttığımız fırında 25-30 dk denetimli pişirelim.
  1. Not.Tarifte farklılıklar olabilir fakat ben şahsen mardinli birisinden aldım tanımı.
  2. Bilhassa kuru gereçleri evvel karıştırdığımız için unu yavaş yavaş ekleyelim.
  3. Fazla yapıp dondurucuya koyabilirsiniz.
  4. Benim yedigim çörek biraz daha kurabiyemsi lezzette idi.
  5. Fakat daha yumuşak formda yapanlarda var.
  6. Bu süt ve yağ oranıyla alakalı galiba.
  7. Kuliçe baharatını bulamayanlar aktardan karışım yaptırabilirler (mahlep yenibahar tarçın rezene benim bildiklerim).
  8. Mardin yöresine ilişkin bu lezzetli tanımı deneyin derim.
 

Similar threads

Mardin Çöreği (Kuliça) Tarifi İçin Malzemeler *200 gr margarin *2 yumurta sarısı *15 su bardağı şeker *15 su bardağı süt *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 çay kaşığı tarçın *1 yemek kaşığı susam *1 yemek kaşığı çörek otu *1 yemek kaşığı silme kurumaya *1 yemek kaşığı tepeleme kuliça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller 125 gram tereyağı2 yemek kaşığı pudra şekeri1 yumurta akı1 buçuk yemek kaşığı çörek otu1 paket kabartma tozu1 talı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağAldığı kadar un Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı Öncelikle tereyağı dolaptan çıkarıp biraz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Çörek Otlu Küçük Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 100 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarinYarım çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta (Sarısı üzeri için)1 tatlı kaşığı sirke1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 yemek kaşığı şeker1 çay kaşığı tuzYarım çay bardağı çörek otuAldığı kadar un Çörek Otlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Çörek Otlu Misket Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı yahut margarin1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)1 çay bardağı sıvı yağ1 silme tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı mahlep ( olmasada olur)1 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı çörek otu1 paket kabartma tozu3-4 su bardağı un (aldığı kadar)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı yada margarinYarım çay bardağı sıvı yağ1,5 yemek kaşığı çörek otu1 yumurta beyazı hamura sarısını üzerine ayıralımYarım paket kabartma tozunu1 yemek kaşığı pudra şekeri1,5 yemek kaşığı elma sirkesi1 tatlı kaşığı tuz2,5 -3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,497Konular
982,004Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt